Home » Eropuit » Restaurant Het Postkantoor in Heerenveen
Restaurant Het Postkantoor in Heerenveen

De culinaire Grand Bistro; Het Postkantoor is één van de restaurants die je zou moeten bezoeken als je van lekker eten houdt en als je een dag eropuit bent in Heerenveen. Het is een prachtig restaurant met gezellige rondzitbanken en een grote bar in het midden van de gehele zaak. Ook kan je van de zon genieten op het heerlijke terras. Lees gauw verder als nog meer interessante informatie over dit overheerlijke restaurant wilt lezen. Ontdek onder andere wat de specialiteiten zijn voordat je een tafel reserveert.

Adres

Gemeenteplein 81, 8442MB Heerenveen

Restaurant

Culinair

Parkeergelegenheid

Parkeergarage Geerts Willigen

Ligging

In het centrum

Aantal zitplaatsen

± 175 zitplaatsen binnen en buiten

Rolstoelvriendelijk

Ja

Het pand waar ‘Het Postkantoor’ zich in bevindt is een monumentaal pand uit 1871, toen nog gelegen aan het marktplein. Destijds werd dat pand ingenomen door het postkantoor. Je raad het al, vandaar de naam van het restaurant. Op de website is veel terug te vinden over de culinaire gerechten en smaakbelevingen die je krijgt. Het is zeer verzorgd, met een persoonlijke touch, doordat er verteld wordt over onder andere de chef-kok en verschillende gastheren. Het restaurant maakt gebruik van Friese invloeden en producten van het seizoen en uit de regio.

Het Jenevermuseum

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Geschiedenis

In 1871 werd het pand eerst in gebruik genomen door het lokale postkantoor. In 1892 werd er aan de voorzijde een uitbouw gerealiseerd. De groei ging razendsnel en er werd al gauw geconcludeerd dat het gebouw te klein werd voor het doeleinde van het postkantoor. In 1914 begonnen zij met het bouwen van nieuw post-telegraafkantoor aan de overkant van het plein. Het schitterende pand heeft helaas geen staande gehouden, de jaren erna werd er veel vernieuwd en gesloopt. Een zware maar alles belovende periode voor het erfgoed.

Wat zijn de speciliateiten? 

Het restaurant heeft een strak en overzichtelijke menukaart. Ze willen graag de klanten verrassen met lekkernijen uit de streek. Ook is er naast de dinerkaart ook keuze uit wisselende dag specialiteiten. Zelfs is het mogelijk om verrassingsmenu’s te bestellen. Een echte ervaring en erg leuk om eens uit te proberen.

Het Postkantoor is van veel markten thuis. Zo is het vlees van erg goede kwaliteit, is wijn niet te missen en wordt er ook aandacht besteed aan heerlijke cocktails. Het is een culinair restaurant en er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de presentaties van het serveren en gerechten.

Bron foto: Unsplash.com

Cocktails

Elke week wordt er een cocktail van de week bekroond. Hier wordt rekening gehouden met het seizoen. Erg leuk concept waarbij er veel proefmogelijkheden zijn om nieuwe cocktails uit te proberen.

Bron foto: Unsplash.com

Vlees

Er zijn veel vleesspecials te vinden in het Postkantoor. Hierbij wordt benadrukt dat de ecologische voetafdruk relatief klein wordt gehouden. Het vlees wordt heerlijk bereid en prachtig geserveerd.

 

Bron foto: Unsplash.com

Wijn

Er worden bijzondere wijnen geschonken in het restaurant. Op Facebook is meer informatie te vinden wat het restaurant schenkt. Om enthousiast van te worden toch!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Heerenveen

Overnacht in hotel in het Fletcher Hotel-Restaurant Heidehof

Bezoek Thialf

Bezoek het Belvédère museum

Maak een stadswandeling

Heerenveen is een bekende stad onder de Nederlanders. Voor de meeste wel een stuk rijden maar zeker de moeite waard. Er is aardig wat te beleven in de omgeving. Wij hebben wat tips voor je klaar gezet om heerlijk een dag of weekend weg te gaan! Bekijk ook zeker ons artikel ‘Wat is er te doen in Heerenveen‘ om nóg meer inspiratie op te doen. Bezoek daarbij ook Van Dal in Heerenveen aan de Dracht 85.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Eropuit | Heerenveen | Horeca | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: