Home » Mannendingen » Ramen lappen – simpeler dan dit wordt het niet
Ramen lappen – simpeler dan dit wordt het niet

Het lappen van de ramen staat niet bepaald bekend als snelle taak. Een volle emmer met water en sop sleep je van het ene raam naar het andere raam. En om dan nog maar te zwijgen over alle andere attributen die komen kijken bij het ramen lappen. Het kan anders. Maak kennis met deze unieke ramendoekjes. Deze handige tips om je ramen te lappen van Leukegeit.nl laten zien hoe je dit aanpakt!

 

Volle emmer vs. één ramendoekje

Je kunt het haast niet geloven, maar er schijnt een methode te zijn dat je voor ramen zemen slechts één doekje nodig hebt. Geen speciaal sop, water, trekker, zeem of poetsdoek. Alleen een ramendoekje en wat lauwwarm water. Dat is het.

Leukegeit werd benaderd door Ferry Shine World, een bedrijf dat gespecialiseerd is in doekjes die gladde oppervlakken weer laten stralen. Zij stuurden hen een set van hun unieke ramendoekjes toe en hebben ons verzekerd dat je niks anders meer nodig hebt dan dit speciale doekje.

Dat klinkt veelbelovend. We gingen de test graag aan, want als er een betere manier is om de ramen te lappen, is dat altijd mooi meegenomen. En ook omdat de ramen al een tijd geleden gezeemd hadden mogen worden.

Bron foto: Unsplash.com

Hoe werken de ramendoekjes?

Laten we daar eens mee beginnen, want voordat je aan de slag gaat met dit doekje is er een kleine gebruikershandleiding die je kunt volgen voor het beste resultaat.

Gebruikershandleiding voor de ultieme werking van de doekjes:

  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Plaats de pan daarna even op het aanrecht en laat het afkoelen tot zo’n 90 graden Celsius. Leg het doekje vervolgens 10-15 minuten in het water.
  2. Spoel het doekje uit onder de kraan en je kunt aan de slag.

Dit hoef je alleen de allereerste keer te doen, voordat je het doekje gaat gebruiken. Zo simpel is het.

Bron foto: Unsplash.com

Hoe kan één doekje het raam goed schoon krijgen?

Het is goed om te weten dat je het ramendoekje nat (of in ieder geval vochtig) gebruikt om het oppervlak te reinigen. Spoel de doek uit in schoon lauwwarm water en wring de doek uit. Eventueel nog een keer over het oppervlak om overgebleven vuil weg te halen. Dus gebruik geen reinigingsmiddel, schoonmaakazijn of spiritus – dit schaadt de polymeren.

De synthetische vezels in het doekje bestaan uit polymeren, dit zijn lange ketens aaneengeschakelde moleculen. Eén van de polymeren zorgt ervoor dat vet en olie zich direct hecht aan de vezels, waardoor deze niet eerst met een reinigingsmiddel losgemaakt hoeven te worden.

Vervolgens maak je met dezelfde doek de ramen weer droog. Zorg dat het ramendoekje schoon én goed uitgeknepen is. Zie je na een paar minuten toch nog druppels of strepen op het raam, dan is de doek waarschijnlijk te nat gebruikt. Goed om te weten is dat je deze ramendoekjes niet alleen voor de ramen in huis kunt gebruiken, maar ook voor gladde oppervlakten als spiegels, beeldschermen, tegels, brillen en je auto.

Bron foto: Unsplash.com

Wat vinden we ervan?

Op de website van hetdoekje.nl kun je zien dat het ramendoekje 12,50 euro kost. En nu ik inmiddels een aantal ramen heb gelapt met dit doekje, ben ik er erg blij mee. Het scheelt me ontzettend veel gedoe om eerst alle spullen te verzamelen en later ook met al deze spullen in de weer te zijn om de ramen te laten stralen.

Naast het ramendoekje vind je op de website ook tal van andere producten om alles in huis schoon te maken.

Bij één raam merkte ik dat er de eerste keer nog wat strepen zichtbaar bleven, maar ik las op hun website dat er waarschijnlijk nog wat reinigingsmiddel op het raam zat van de vorige keer dat de ramen gezeemd waren. De strepen op het raam zullen na één tot twee wasbeurten verdwenen zijn. Verder ben ik erg blij met het resultaat, geen streep te bekennen op de andere ramen.

Ik ben blij – zo kunnen de ramen er weer een tijdje tegenaan (en ben ik weer even klaar met deze klus). Het lappen van de ramen vind ik er een stuk makkelijker van geworden. Binnen mum van tijd ben je klaar en kun je weer flirten met de voorbijgangers in de straat.

Zijn de ramen in jouw huis ook aan een oplapbeurt toe? Of ben je al bekend met deze speciale doekjes?

Meer van Leukegeit.nl?

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen van Billy? Bezoek dan zeker eens de website van Billy, Leukegeit.nl! Laat jezelf inspireren door de leukste woontips of ontdek een nieuw vegetarisch recept. Heb je financiële hulp nodig of zoek je nog groene raad? Leukegeit.nl heeft het allemaal.

 

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen? Bezoek dan zeker eens de site van Billy, Leukegeit.nl! Van de leukste woontips tot de beste artikelen over groen leven, Leukegeit.nl heeft het allemaal
Geschreven door: Leukegeit.nl

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: