Dit smaakvolle gerecht is niet alleen lekker en gezond, maar ziet er ook spectaculair uit. Graag motiveren we u om zelf creatief aan de slag te gaan, want het is zo gek en luxe te maken als u maar kunt bedenken. Het boodschappenlijstje voor deze poké bowl is niet de minste, maar gelukkig is de bereiding eenvoudig en snel, en bestaat het vooral uit snijwerk. Poké betekent dan ook snijden in het Hawaiiaans en de bowl refereert naar de kom waarin het gerecht in gepresenteerd wordt. Het gerecht gebruikt lekkere visrestjes om ze tot een nieuw gerecht te vormen. Neem de tijd om het gerecht volledig naar uw eigen hand te bereiden en enthousiasmeer uw gasten!

45 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 1 pak sushi rijst
- Stuk rauwe zalm
- Stuk verse tonijn Sojasaus
- Geraspte worteltjes
- 1 eetrijpe mango
- IJsbergsla
- Fijngesneden edame sojaboontjes
- Wakame (zeewiersalade)
- Wasabi (optioneel)
- Kameya kruiden
- 1 eetrijpe avocado
Een waslijst aan boodschappen, maar zeker de moeite waard
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking. Zodra de rijst klaar is doet u er een scheutje sojasaus bij om plakken te voorkomen.
- Meng er wat van de kameya kruiden doorheen en eventueel de wasabi. Snijd de zalm, de tonijn, de komkommer, de mango en de avocado in blokjes. Zet deze apart in schaaltjes.
- Begin nu met het opmaken van de poké bowl. Start met de ijsbergsla. U kunt deze vermengen met de rijst. De rijst verdeelt u vervolgens over de bowl.
- Leg alle ingrediënten vaksgewijs op de rijst. Gebruik uw fantasie en maak er een mooi kleuren-palet van.
- Strooi er tenslotte royaal kameya kruiden overheen.
