Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker aan de slag. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Een heerlijk pastagerecht uit Siciliƫ met een verse tomatensaus, gebakken plakken aubergine en basilicum en kaas ter servering. Kom maar door!

25 minuten

Hoofdgerecht

2 personen

Bron foto: Leukerecepten.nl

Bron foto: Leukerecepten.nl

Bron foto: Leukerecepten.nl
Ingrediƫnten:
- 1 grote aubergine
- 140 gr spaghetti
- 1 blik hele tomaten (Ć 400 gr)
- Snufje chili
- Halve ui
- 1 teen knoflook
- 5 theelepel Italiaanse kruiden
- Snuf peper en zout
- Verse basilicum
- Flinke scheut olie
- 35 gr pecorinokaas
Bereiding:
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een klein scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg daar de tomaten uit blik (inclusief vocht) aan toe.
- Voeg peper, zout, Italiaanse kruiden, chili (naar smaak) en de verse basilicum toe en laat het mengsel ca. 25 min pruttelen. Roer af en toe door en plet op den duur de tomaten zodat er meer een saus ontstaat.
- Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm, verhit een flinke scheut olie in een andere pan en bak hier de plakken aubergine ca. 5 minuten in. Haal ze er daarna uit en laat uitlekken op een keukenpapier.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar, giet af en vang een beetje kookvocht op.
- Voeg de gebakken plakken aubergine toe aan de tomatensaus. Proef of deze goed op smaak is en schep dan ook de spaghetti erdoor. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om het mengsel extra smeuĆÆg te maken.
Serveer de pasta met wat extra basilicum en pecorinokaas.
Bron foto: www.leukerecepten.nl