Een Marokkaans gerecht met een westers tintje. Dat is wat je kunt verwachten bij de parelcouscous van Corine. In deze couscousvariant wordt gebruikgemaakt van veel gezonde producten zoals zalm, avocado, komkommer en soja. Daarbij is het recept nog erg makkelijk te maken ook. Een echte couscouspan heb je niet eens nodig. Bekijk snel de bereidingswijze!

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

20 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten:
- 1 zakje parelcouscous
- 1 bakje gerookte zalmblokjes
- 1 grote rijpe avocado
- 1 komkommer
- 1 bakje sojaboontjes (edamame, vers of uit de diepvries)
- Sojasaus
- Kameyakruiden
Bereiding:
- Kook de parelcouscous in ruim water zoals je pasta kookt (al dente, dus beetgaar).
- Haal met een kaasschaaf de schil van de komkommer, halveer de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in schijfjes.
- Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd deze in blokjes.
- Giet de couscous af en spoel het af met koud water.
- Meng nu alles door elkaar en garneer het gerecht flink met kameyakruiden.
Een echt Afrikaans gerecht!

Bron foto: Van Dal mannenmode