
20 minuten

Makkelijk recept

1 persoon
Nederlanders zijn gek op een broodje kaas. De jongbelegen Goudse kaas is nationaal favoriet en zelfs te vinden in internationale schappen. Met goed recht; de zachte, romige smaak is vrijwel onweerstaanbaar. Al eeuwenlang stillen we onze honger met lekkere kazen en daarom geven we graag wat luxueuze lunchtips!
Gesmolten goddelijkheid
Omdat iedereen weet dat er iets magisch is aan smaakvolle, gesmolten kaas op een lekker broodje. Dit recept gaat u zeker verrassen. Het naanbrood doet denken aan een Turkse pizza of focaccia, maar het Indiase platbrood geeft toch een andere beleving. Bereid u voor op een heerlijke explosie van smaak!
U heeft nodig:
- 1 naanbrood
- 2 plakken jongbelegen kaas
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1/2 handje spinazie
- 5 strookjes bieslook
- 1/2 takje dragon
- 1 Ã 2 snufjes zeezout
- 1/2 krop little gem sla
- 1/4 lenteui
- 2 1/2 eetlepels granaatappel
- 2 eetlepels creme fraiche
Bereiding:
- Leg de plakken jongbelegen kaas op het naanbrood.
- Plaats de bieslook en dragon op de kaas. De dragon heeft een anijsachtige smaak, wat bijzonder goed combineert met de romige kaassmaak!
- Schenk de olijfolie eroverheen zodat de smaak langer in de mond blijft.
- Voeg de snufjes zeezout toe.
- Verwarm het belegde naanbrood in een voorverwarmde oven op 200ºC voor ongeveer 8-10 minuten.
- Haal het naanbrood uit de oven en verdeel de spinazie, lenteui en little gem sla. Let er wel op dat u de stam van de sla verwijdert.
- Top het geheel af met de frisse granaatappel en smeuïge crème fraîche.
Aan tafel!