Niets is zo makkelijk als een ovengerecht dat ook nog ontzettend lekker is. Zeker deze ovenschotel met mediterrane invloeden zoals olijven, knoflook en zongedroogde tomaten raden wij sterk aan. Maak de ovenschotel gemakkelijk vooraf en plaats deze daarna enkel nog in de oven. Dat is makkelijk als je vooraf nog van alles en nog wat te doen hebt, maar toch lekker wilt eten. Ga snel aan de slag en maak een fantastische schotel!

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

40 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten:
- 1 kg roodschillige aardappelen
- 6 sjalotten
- 1 bol knoflook
- 1 potje kalamata olijven
- 2 el olijfolie
- 1 potje rozen harissa
- 400 gr kipdijfilets
- 500 gr tomaatjes
- Handvol platte peterselie
- 1 pot zongedroogde tomaten
- 1 bakje baconreepjes
Ook nodig:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Voorverwarmde oven op 200˚C
Bereiding:
- Snijd de aardappelen in partjes.
- Pel de sjalotjes en halveer deze. Halveer ook de bol knoflook overlangs.
- Doe de olijfolie met de harissa in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de kippendijen in stukken en verwijder het vet. Meng alles door de harissa.
- Hussel de aardappelen, kip, olijven en sjalotjes goed door elkaar. Verdeel over de bakplaat. Leg de knoflook op de hoeken en verdeel daarna de baconreepjes over het gerecht met de tomaatjes er bovenop.
- Bak in 30 minuten in het midden van de oven het gerecht gaar.
- Leg het geheel op een mooie schaal en garneer met peterselie en zongedroogde tomaten.
Gegarandeerd succes!

Bron foto: Van Dal mannenmode