U
Home » Mannendingen » Datona » Zo ruim je jouw onderdelen en gereedschap op
Zo ruim je jouw onderdelen en gereedschap op

Voor hobby’s, klusjes en andere bezigheden heb je vaak een heleboel spullen, onderdelen of gereedschap nodig. Dit wil je na gebruik zo netjes mogelijk opruimen. Zo voorkom je dat er van alles in je woonkamer, garage of werkplaats blijft rondslingeren. Het liefst bewaar je jouw spullen uit het zicht én op een veilige opbergplek. Wanneer je weer iets nodig hebt, wil je niet urenlang zoeken. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om voor een goede organisatie te zorgen. Van een eenmalige investering in handige opbergsystemen heb je al jarenlang profijt. Jouw spullen liggen niet meer in de weg en zul je nooit meer kwijtraken!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Datona

Kleine onderdelen sorteren en opbergen

Het opbergen en sorteren van kleine onderdelen is vaak een hele klus. Denk bijvoorbeeld aan schroeven, bouten of moeren. Al deze onderdelen sorteer je eenvoudig op maat. Maar hoe kun je dit het best doen? Eigenlijk is daar maar één goede manier voor: een opbergsysteem met meerdere bakken. Hoeveel je er nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van de onderdelen die je op gaat bergen. Een klusser gebruikt vaak schroeven in veel verschillende maten. Om deze te sorteren heb je voor iedere maat een eigen bak nodig. Een tweede vraag is of je regelmatig iets uit het opbergrek moet pakken. Is dit het geval? Dan is een verrijdbaar opbergsysteem ideaal. Zo’n opbergsysteem zet je gewoon naast je neer terwijl jij aan het hobbyen bent.

Raak schroeven, bouten en moeren nooit meer kwijt

Iedere klusser weet hoe vervelend het is als je schroeven, bouten of moeren kwijtraakt. Toch heeft ook iedere klusser hier wel eens mee te maken. Heb je geen reserve-exemplaar meer in huis? Dan moet je weer naar de bouwmarkt voor een nieuwe. Zonde van je kostbare tijd! Maar het kwijtraken van schroeven, bouten en moeren is gemakkelijk te voorkomen. Met een magneetschaal heb je nooit meer last van dit probleem. Het is een simpele maar zeer effectieve oplossing! Alle onderdelen blijven stevig vastzitten en kunnen niet meer wegrollen. Werk je regelmatig met kleine onderdelen van ijzer, staal of een ander materiaal dat door een magneet wordt aangetrokken? Zorg er dan voor dat je altijd wat magneetschalen in huis hebt.

Olympisch stadion

Bron foto: Datona

Schermen

Bron foto: Datona

Gereedschapswagens, -trolleys en -kisten

Voor de grotere onderdelen, hobbyspullen of gereedschappen heb je meer nodig dan een opbergsysteem met verschillende vakken. Een gereedschapswagen, -trolley of -kist zorgt ervoor dat jij al jouw spullen netjes kunt opbergen. Natuurlijk zitten er flink wat verschillen tussen deze hulpmiddelen voor het opbergen van jouw hobbyspullen en gereedschappen. Gereedschapswagens en -trolleys zijn voorzien van wielen. Hierdoor manoeuvreer je al jouw gereedschap moeiteloos door je hobbykamer, werkplaats of garage. Zijn wielen overbodig voor jou? Dan kun je ook uit de voeten met een reguliere gereedschapskist.

Maak jij veel gebruik van verschillende onderdelen, gereedschappen of andere spullen voor jouw hobby? Zorg er dan voor dat je alles netjes op kunt bergen. Natuurlijk is het opruimen van je spullen het minder leuke deel van je hobby, maar je hebt er veel baat bij. Ook staat het een stuk netter! 

Partners

Sleutelen aan je motor of hobbyen in de garage? Doe het vandaag nog! Als ambassadeur van Datona en Van Dal mannenmode steekt Rintje zijn handen uit de mouwen én erin. Hij weet dat er altijd werk aan de winkel is. Vind alles voor de auto- en motorsleutelaar in het ruime assortiment van Datona; wij laten je graag kennismaken met de nieuwe collectie. Ontvang daarom een verrassing bij jouw Datona of Van Dal bestelling!

Wil je als monteur of klusser graag reparaties uitvoeren op een opgeruimde werkplek met degelijke gereedschappen? Dan ben je bij Datona aan het juiste adres! Datona vertelt je graag de beste klustips
Geschreven door: Datona

Categorie: Datona | Mannendingen | Tips en handigheidjes

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: