Home » Eropuit » Stedengids » Drachten | Horeca » Ontdek het café M’n Zusje
Ontdek het café M’n Zusje

Grootcafé M’n zusje is een café met een klein, gedreven team. Je kan er terecht voor een culinaire maaltijd, maar ook voor een uitgebreide lunch. Het team houdt zich vooral bezig met gastvrijheid en wil een gezellig gevoel bezorgen. Een groots interieur zorgt met grote ramen voor veel verlichting. De bovenverdieping kan voor andere doeleinden gebruikt worden, zoals verjaardagen, babyshowers en vergaderingen. Het restaurant heeft een verzorgde website die de charme van het restaurant uitstekend weerspiegelt en je kan met gemak je reservering plaatsen. Ook zijn er artikelen terug te vinden over gerechten, drankjes ‘even lekker genieten’.

Adres

Oosterstraat 20A, 9203 BB Drachten

Restaurant

Café met culinaire gerechten

Parkeergelegenheid

Voor de deur van het café

Aantal zitplaatsen

± 130 zitplaatsen binnen en buiten

Ligging

In het centrum

Het Jenevermuseum

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Geschiedenis

Het begon allemaal met Jolke Schuitmaker die het vak in diverse horecaondernemingen in binnen- en buitenland heeft geleerd. Ze heeft een liefde voor het vak gekregen en kon het niet meer wegdenken uit haar leven. Voormalige chef Johan van de Wal was actief in diverse keukens door Friesland. Jolke en Johan kwamen in 2012 elkaar tegen in een café waar Jolke op dat moment werkzaam was. Zo werden ze vrienden en collega’s. In 2016 begonnen de chef en Jolke met het samenstellen van menu’s en het bezichtigen van locaties. Het was eindelijk zo ver; het pand aan de Oosterstraat zou van hen worden. Groot genoeg voor al hun wensen!

Wat zijn de speciliateiten? 

De menukaart bestaat uit verschillende delen: Chef’s Choice, Lunch, Diner, Bytes en Wijnen. Chef’s Choice is een soort verrassingsmenu, waar de hongerige eter keuze heeft uit een 3- of 4-gangenmenu. Hierbij is enkel vermeld dat er een voor-, (tussen-), hoofd- en nagerecht wordt geserveerd. Heerlijk om jezelf eens te verrassen óf om cadeau te doen. Dan de lunchkaart. Een opvallend gerecht is FB-tje NR. 3. Dit is een Friese burger met mals rundvlees die de beste burger uit de Benelux belooft te zijn. Aan jou de eer om dat zelf te beoordelen!

De dinerkaart presenteert een rijke variatie aan gerechten waar je echt van zult smullen. M’n Zusje gebruikt erg leuke benamingen voor al hun gerechten, zoals Salades om te Zoenen, Niet Zo Zwammen, Op Hete Kolen etc. Dit maakt het een erg leuke en originele manier van presenteren én je zult het je makkelijker herinneren!

Bron foto: Unsplash.com

Verrassingsmenu

Chef’s Choice menu is één van de origineelste hoogtepunten op de kaart. Een echte, avontuurlijke keuze die met zorg en liefde door de chef wordt bereid. Kan jij niet wachten om het te ontdekken?

Bron foto: Unsplash.com

Kindergerechten

M’n Zusje houdt ook rekening met de kleine eters. Deze worden benoemd als de Prinsessen en Superhelden. Zij zijn natuurlijk net zo belangrijk als hun Koningen en Koninginnen! 

Bron foto: Unsplash.com

Wijnen

Natuurlijk zul je smaakmakende wijnen op het menu terugvinden. Fan van wit en zoet? Hef dan eens een glas Tolltraum Reinfuchs. Liever rood? Proost met Cabernet Sauvignon. Lekker!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Drachten

Overnacht in het Van der Valk hotel in Drachten

Maak een verfrissende stadswandeling

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Bezoek het natuurgebied De Deelen

In Drachten zijn er een tal van leuke dingen te beleven. Benieuwd? Lees onze andere artikelen over Drachten. Kom gezellig langs in de Van Dal mannenmode winkel. Ook leuk om te combineren met een overnachting of een andere activiteit zoals een museum, stadswandeling en eetgelegenheid!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Drachten | Horeca

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: