Home » Eropuit » Ontdek de 3 leukste vogelparken in Nederland
Ontdek de 3 leukste vogelparken in Nederland

Ze zeggen vaak: ‘Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht.’ Maar wat is er nou mooier dan een tal exotische en mooi gekleurde vogels bewonderen, gewoon hier in Nederland? Wil je genieten van bijzondere vogelsoorten die rondfladderen in de buitenlucht?  Dat kan! Lees hier verder en wij lichten de 3 leukste vogelparken in Nederland voor je uit! 

Bron foto: Unsplash.com

Topvogel Roofvogelpark Diessen  | Noord-Brabant

Het eerste vogelpark is Topvogel Roofvogelpark Diessen. Hier vliegen verschillende roofvogels rond, zoals uilen, zeearends en valken. Het park in Diessen heet Topvogel, omdat roofvogels en uilen aan de top van de voedselpiramide staan en havikachtigen, uilen en valken een onmisbare schakel zijn in een gezond ecosysteem. Topvogel steunt drie uitgangspunten: natuur, diervriendelijkheid en educatie. Zo zijn ze bijvoorbeeld bezig met het stimuleren van de metamorfose van een maïsveld tot een natuurgebied. Topvogel is ook veel bezig met de diervriendelijkheid in het park door maatregelen te nemen waardoor de vogels zich thuis en veilig voelen. Om het educatieve uitgangspunt na te streven is er bij Topvogel een bezoekersruimte met opgezette dieren, veel boeken en ander educatief materiaal. In de ruimte worden er ook presentaties gegeven waarmee je je kennis ter plekke bij kunt spijkeren.

Watermolenweg 6, 5087 KS Diessen

Bron foto: Unsplash.com

Zoo Veldhoven | Noord-Brabant

Kom naar Veldhoven en ontdek papegaaiachtigen, roofvogels en diverse watervogels in Zoo Veldhoven. In samenwerking met Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien houdt Zoo Veldhoven zich bezig met de opvang van exotische dieren, en in het bijzonder papegaaiachtigen. De stichting Nederlandse opvang Papegaaien, waarbij dieren om verschillende redenen bij de stichting worden aangeboden, zorgt voor de medische hulp zodat de vogels weer gezond worden. Zo kunnen de vogels een nieuw thuis krijgen bij Zoo Veldhoven. Sommige diersoorten behoren zelfs tot zeldzame of bedreigde diersoorten die worden opgevangen bij Zoo Veldhoven. Bij Zoo Veldhoven mag je de vogels voeren met speciale nootjes, zijn er meerdere speeltoestellen (leuk voor de kinderen!) te vinden en kan je even uitrusten op een van de gezellige terrassen.

Wintelresedijk 51, 5507 PP Veldhoven

Bron foto: Unsplash.com

Vogelpark Avifauna | Zuid-Holland

Bezoek Avifauna en bekijk uit welke werelddelen de meest bijzondere vogels komen. Het park was eigendom van hotelketen Van der Valk, maar is in loop van de jaren uitgegroeid tot een dierentuin met meer dan 260 soorten vogels. Sinds 2013 besloot Avifauna te splitsen met Van der Valk en sindsdien is Avifauna een officiële stichting. Avifauna streeft naar soortenbehoud van kwetsbare diersoorten, natuurbescherming, educatie en vogelopvang. Alle inkomsten van Avifauna gaan direct naar het park en de vogels. Dit maakt Avifauna ook de hoofdsponsor van het park. Avifauna steunt tevens andere projecten met de opbrengsten van de vogeldemonstraties. Dit zijn enkel nog maar een paar projecten van de vele projecten die Avifauna steunt: rode panda’s in Nepal, gieren in Afrika en de ontbossing in San Martin in Peru. Verder zitten er door het hele park verschillende horecaplekken waar je rustig wat kunt eten of drinken.

Hoorn 59, 2404 HG Alphen aan den Rijn

Ben je enthousiast geworden? Bezoek dan een van deze vogelparken! Ben je benieuwd met welk gadget je het beste vogels kunt spotten? Lees dan ons artikel “Goed gespot!” Kies je liever voor het spotten van vogels in eigen tuin? lees dan het artikel “Meer vogels in je tuin” en gebruik de handige tips.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: