Home » Mannendingen » Zo maak je jouw tuin zomerklaar
Zo maak je jouw tuin zomerklaar

De zomer staat voor lekker weer, lekker barbecueën in de tuin en andere activiteiten ondernemen. Deze dingen beleef je het best in je eigen tuin. De barbecue aansteken, een ijskoud drankje nuttigen en met vrienden de zomer vieren. Maar om dit zo fijn mogelijk te doen, dien je jouw tuin zomerklaar te maken. Maar waar moet je dan allemaal aan denken? Dat lees je hier!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Opruimen en snoeien

Begin met het opruimen van bladeren, takken en ander afval dat zich in de winter en het voorjaar heeft opgehoopt. Verwijder ook eventuele onkruiden die zijn opgekomen. Snoei daarnaast ook alle planten. Verwijder dode takken en zorg dat de planten een goede en mooie vorm krijgen. Maak als laatst de paden en terrassen schoon door te vegen of te spuiten met een hogedrukreiniger en maak ook de tuinmeubels en accessoires schoon om hier weer lekker op te kunnen zitten.

Planten en zaaien

Veel mensen zijn gek op mooi gekleurde bloemen waar deze de tuin kleur geven en naar de zomer ruiken. Kies zomerbloemen en -planten die goed gedijen in de warmere maanden. Plant ze in bloembedden en potten. Zaai ook zaden van groenten, kruiden of andere planten die je graag in je tuin wilt laten groeien. Maai ook het gras en zaai nieuw graszaad wanneer nodig of als er kale plekken verschijnen.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Lees hier meer over een moestuin in je tuin.

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Bemesten en water geven

Natuurlijk wil jij jouw planten en bloemen zo lang mogelijk mooi houden. Daarom is het belangrijk om deze tijdens de zomerbeurt goed te bemesten. Daarnaast is het belangrijk om alle planten in jouw tuin voldoende water te geven. Vaak geldt in de zomer een sproeiverbod vanwege droogte in het land. Zorg daarom dat jij een waterton hebt waar je regenwater kan opvangen. Dit is niet alleen duurzaam, ook kost het veel minder geld en hebben jouw planten een langer leven. Een echte win-win-winsituatie!

Jouw tuin zomer klaar maken met Van Dal

Het zomerklaar maken van jouw tuin kan erg warm zijn. Draag daarom luchtige kleding die niet te strak zit. Een stijlvol T-shirt en een korte broek zijn hier ideaal voor. Ook als je jouw tuin zomerklaar hebt gemaakt is deze kleding fijn. Maar ook een wat netter overhemd met korte mouwen of een lekker vest doet het prima als het in de avond wat afkoelt. Zo zie je maar: er is van alles mogelijk!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Buiten huis | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: