Home » Smakelijk » Olie Molie culinaire keukenolie
Olie Molie culinaire keukenolie

Olie Molie, culinaire keukenolie! Dat, en niets meer of minder dan dat, verkopen Alex van Westrenen en Lex Oreel. Het begon allemaal als een schoolproject totdat de jonge ondernemers er daadwerkelijk brood in zagen. Of moeten we dan olie zeggen? Dit bedrijf is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor lekker eten en koken. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Maandenlang hebben zij hard gewerkt om de beste verse bioproducten te produceren. Er wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige kwaliteit extra vierge olijfolie uit Italië. De twee jongens reisden hiernaartoe om de producten zo authentiek mogelijk in beeld te brengen én de smaken te vergelijken. Inmiddels zijn de oliën te vinden in vier winkels in en rondom Breda. Een reis tot succes dus!

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Olie Molie

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: Sabine Bakkum

Vandaag nemen we je graag mee in de verschillende producten met de daarbij horende korte recepten. Het assortiment bestaat uit de meest uiteenlopende smaakcreaties die ieder gerecht helemaal af weten te maken. Door de biologische ingrediënten krijgt de olijfolie de volle smaak. Er wordt dan geen gebruikgemaakt van E-nummers, want olijfolie conserveert zichzelf immers al.

Olie Molie verkoopt vijf extra vierge olijfoliën:

Olijfolie

De alombekende variant. Deze olijfolie wordt vooral gebruikt voor de dressing van salades.

Italiaanse Kruiden

De olie waar je de Italiaanse smaak het meest in terugproeft. Heerlijk over pasta en rijstgerechten.

Citroen

De frisse keuze. Deze olie kan je goed combineren met een visgerecht of ook salades.

Knoflook

De sterke nasmaak. Deze olie is veelzijdig inzetbaar en uiterst praktisch omdat er geen knoflookteen voor gesneden hoeft te worden.

Truffel

De smaak waar je van moet houden. De diepe smaak is er een die je bijblijft – heerlijk om bijvoorbeeld bij een champignonrisotto te gebruiken.

Ook handig: met De Proeverij worden deze vijf oliën samengevoegd, zodat jij alle smaken kunt proeven. Erg leuk om als cadeau te geven of om zelf mee aan de slag te gaan in de keuken.

Zoals je al leest zijn er talloze recepten te creëren met Olie Molie.
We gaan dieper in op één kort recept: de bruchetta!

15 minuten

Makkelijk recept

4 personen

Ingrediënten:

  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • Knoflookpoeder
  • Stokbrood
  • Italiaanse kruiden olie van Olie Molie
  • Basilicum
  • Peper en zout
  • Bakpan
  • Keukengerei

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten en uien klein maak deze aan met een scheut Italiaanse kruidenolie en peper en zout.
  2. Snijd het brood en toast of bak deze met een klein beetje knoflookpoeder op beide zijdes.
  3. Maak de sneetjes brood met de mix van tomaten en uien, voeg de basilicum toe en smullen maar!

Wil je meer van dit soort recepten proberen met Olie Molie of gewoon jezelf uitdagen? Van Dal heeft nog veel meer recepten uitgeschreven welke je kunt vinden in onze Smakelijk rubriek.

Ontdek de producten van Olie Molie op de website www.oliemolie.nl! Wil jij nou ook deze oliën gaan gebruiken in de keuken? Maak gebruik van de kortingscode VanDal10 en profiteer van 10% korting op jouw gehele bestelling bij Olie Molie!

Groene Rijstsalade

Bron foto: Sabine Bakkum

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer