Home » Eropuit » Oldtimerdag Zoetermeer
Oldtimerdag Zoetermeer

Wat hebben de Italiaanse plaats Maranello en het oer-Hollandse Zoetermeer op zaterdag 20 mei 2023 met elkaar gemeen? Beide plaatsen staan vol met Ferrari’s! Op deze dag vindt namelijk alweer de 21e editie plaats van Oldtimerdag Zoetermeer. Elk jaar met een nieuw thema en andere auto’s, maar wél elk jaar op bekend terrein: de Dorpsstraat te Zoetermeer. Dit jaar als thema: Italiaanse auto’s. Va bene, kom jij ook langs?

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Oldtimerdag Zoetermeer

Op zaterdag 20 mei 2023 is het zo ver: Oldtimerdag in Zoetermeer! Dit evenement mag je als autoliefhebber absoluut niet missen. Het belooft een dag vol nostalgie en bewondering te worden voor de prachtige oldtimers die tentoongesteld zullen worden. Het thema is Italiaans. Dit betekent dat je Italiaanse auto’s mag verwachten: Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari, Lamborghini of Maserati. Neem een kijkje onder de motorkap van deze oude wagens die zeker 30 jaar oud of ouder zijn. Dat belooft een spektakel te worden! Naast deze macchine (Italiaans voor auto’s) zullen er ook Italiaans gerichte culinaire en muzikale activiteiten gaande zijn.

Van Dal Zoetermeer

Je zal wel denken: wat heeft Van Dal mannenmode te maken met de Oldtimerdag in Zoetermeer? Naast dat deze klassieke autoshow recht voor de deur van onze winkel is, is dit écht een mannending. Van Dal presenteert zijn stijlvolle mannenmode graag in een stoere, industriële winkel met onder meer een houten vloer, steenstrips en gave, metalen elementen. Daar past een oude Fiat 500 helemaal bij! Naast deze stoere vierwieler beschikt onze winkel over een echte Perilla motorfiets. Italiaanser ga je het niet krijgen!

Olympisch stadion

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal op het circuit

Ja, echt waar. De voormalige eigenaar van Van Dal mannenmode, Ad van Dal, heeft geracet. Zijn toenmalige teamgenoot haalde zelfs de Formule 1. Jan Lammers, die in 1972 zijn Formule 1-debuut maakte, reed net als Ad van Dal de auto Simca 1000 Rallye 2 met Van Dal als sponsor. Bekijk hier de volledige tijdlijn van Van Dal.

Veiligheid is een van de belangrijkste elementen van de racesport. Hier werd in het verleden geen rekening mee gehouden: racers reden gewoon rond in hun alledaagse spijkerbroek. Dat is natuurlijk prima als je een automuseum of de Oldtimerdag in Zoetermeer bezoekt, maar dat is in een raceauto niet aan te raden.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: