Een van de meest smaakvolle Aziatische gerechten zijn deze noedels met tonijn. Het contrast van de geroerbakte groenten met het frisse van de komkommer, de tonijn, de bite van de cashewnoten en sesamzaden komt perfect tot zijn werking. Het is een wat moeilijker gerecht om te maken, maar juist dat maakt het zo leuk. Probeer zo eens indruk te maken op je geliefde of vrienden.

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

45 minuten

Moeilijk recept

4 personen
Ingrediënten:
- 6 el rijstazijn
- 2 el suiker
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 200 gr wortel
- 200 gr sobanoedels
- 5 el cashewnoten
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 1/2 el chilivlokken en/of een
- rode peper
- 200 gr tonijnsteak
Voor de saus:
- 2 el tahin (sesampasta)
- 2 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 2 tl honing
- 2 el water
- Sap van 1 limoen
Bereiding:
- Snijd de paprika, wortel en rode peper in kleine stukjes en roerbak deze kort.
- Meng azijn, suiker en een halve theelepel zout en voeg dit toe aan de klein gesneden groenten.
- Schep alles goed om. Laat de groenten 20 tot 30 minuten staan op middelhoog vuur.
- Kook intussen de noedels zoals aangegeven op de verpakking in ruim water en spoel daarna meteen af met koud water.
- Maak de saus door de tahin, pindakaas, sojasaus, honing, limoensap en water samen te voegen en roer goed door.
- Snijd de komkommer in partjes en voeg alles bij elkaar en meng het goed door elkaar.
- Grill de tonijnsteak ongeveer 60 seconden aan beide kanten en snijd deze daarna in dunnen plakjes.
- Leg de tonijn netjes verdeeld over de noedels en groenten en bestrooi het geheel met cashewnoten en geroosterde sesamzaadjes.
Selamat makan! (Eet smakelijk!)

Bron foto: Van Dal mannenmode