Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Grandioos grillen tijdens jouw winterbarbecue

De winter warm doorkomen doe je natuurlijk met een smaakvolle winterbarbecue. Om zowel de honger te stillen als gezellig te grillen, dien je enkele zaken slim aan te pakken. Hier zijn vier essentiële onderdelen die jouw winterbarbecue een groot succes maken!

De grill die je wil

Duidelijk: een winterbarbecue begint bij de barbecue zelf. Welk type barbecue je kiest, hangt af van je eigen voorkeur en ervaring.

Als je nog niet veel ervaring hebt, is de kogelbarbecue, zoals de Weber, een goede instapvariant. Deze barbecue is voorzien van een deksel waarmee je de warmte goed kunt vasthouden, wat handig is bij kouder weer. Het is eenvoudig te gebruiken en ideaal om je eerste stappen in het wintergrillen te zetten.

Ben je op zoek naar meer uitdaging en perfectie in je bereiding, gebruik dan een keramische barbecue (Kamado), zoals The Bastard of Big Green Egg. Door de dikke keramische wanden behouden deze barbecues urenlang dezelfde temperatuur, zelfs in de winterse kou. Dit is perfect voor (pizza) bakken, (rotisserie) grillen, slow cooking, stoven, warm roken en koud roken. Heerlijk als je houdt van langzaam geroosterd vlees met intense smaak.

Als je een doorgewinterde barbecue-expert bent, kies je voor een betonnen barbecue. Deze robuuste grill is aan één zijde open, waardoor je volledige controle hebt over de warmte en zichtbare houtblokken. Dit vergt ervaring en vaardigheid, maar het resultaat is een authentieke barbecue-ervaring met intense rooksmaak.

Tijd om te vlammen

Vlam in de pan, ehh, grill! Begin met het kiezen van het juiste type rookhout. Er zijn verschillende opties die je kunt overwegen om jouw ideale smaakbeleving te creëren.

Vind kwaliteitshoutskool online op firestation.nl

Hickory

Het meestgebruikte hout is hickory. Dit levert bijna perfecte resultaten met een volle en hartige smaak die soms ook een beetje spekachtig overkomt. Geschikt voor grotere stukken ribs, varkensschouder, rood vlees en gevogelte.

Mesquite

De Texaanse barbecuesmaak van mesquitehout is steeds populairder geworden. Dat komt door de unieke, sterke smaak waar gemarineerd vlees het extra goed doet. Het is een houtsoort voor de gevorderde griller die weet hoe je rood vlees behandelt en extra smaak bij de barbecue wil. Met mesquite bereik je de aroma’s die je met andere ingrediënten nog mist – heerlijk!

Eik

Eikenhout is een veelzijdige houtsoort om te gebruiken bij de barbecue. Met een medium tot sterke smaak valt eikenhout net onder hickory en kan het zelfs bij houtsoorten worden toegevoegd voor extra smaak. Eikenhout past goed bij lam, rundsvlees, borst en worsten.

4x heerlijk vlees voor jouw winterbarbecue

Kalfstong

De kalfstong staat bekend om zijn uitgesproken smaaksensatie. Bij het grillen krijgt het een lichte rooksmaak, is het boterzacht van binnen en neemt het makkelijk smaken op van marinades en specerijen. Deze topper gaar je langzaam voor een voortreffelijke smaak en textuur!

Lamsschouder

Van nature staat de lamsschouder bol van een volle smaak die zich onderscheidt van andere vleessoorten. Door het vetgehalte proef je extra sappigheid. Omdat het een spons is voor kruiden, kun je experimenteren met rozemarijn, tijm en komijn. Rook deze langzaam voor perfecte sappigheid of gril deze snel voor een knapperige buitenkant – lekker zeg!

Beefribs

Voor culinair genot leg je beefribs op jouw grill. Verras jezelf met de robuuste smaak die door de hoge temperaturen van de barbecue lekker rijk smaakt. Beefribs zitten vol bindweefsel, waardoor deze ook langzaam gegaard dienen te worden. Gebruik rookhout zoals eiken of hickory. Ook zorg je voor een dry rub, waarbij je het vlees inwrijft met een droge mix van kruiden, specerijen, zout en een beetje suiker.

Picanha

Een persoonlijke favoriet van velen: de picanha. De tropische naam lenen we uit het Portugees en betreft het staartstuk van een rund. Proef de ideale balans tussen smeuïg vlees en vet, waardoor elke hap een klein feestje wordt. Kies voor dikke plakken die je direct grilt of gaar het hele stuk voor een gelijkmatige bereiding. Alles kan en met een snufje zeezout ben je eigenlijk al klaar!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Foto van Nick

Nick

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Ook leuk om te lezen
Restaurant Auberge du Bonheur - header Eropuit

Restaurant Auberge du Bonheur

In het moderne restaurant La Nouvelle Auberge, welke onderdeel van Auberge du Bonheur in Tilburg is, ...
Bekijk meer
Prijspuzzel september W24 - header Spelletjes

Prijspuzzel september 2024

Ben jij een echte puzzelmeester en puzzel jij graag tijdens de frisse start van de ...
Bekijk meer
Prijspuzzel-februari-2024-filippine puzzel-02 Spelletjes

Prijspuzzel februari

Maak je klaar om je hersenen te laten kraken en kans te maken op een ...
Bekijk meer

Nieuwe collectie

Recent

Van Dal Goud

Van Dal Goud

Altijd 10% korting en attenties die jouw winkelmoment een Gouden randje geven.
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak iedere maand kans op nieuwe, té gekke prijzen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven