Home » Eropuit » Nederlands Watermuseum Arnhem
Nederlands Watermuseum Arnhem

Algemene informatie

Een spetterende dag eropuit met de hele familie. Leuke activiteiten met water als thema. Er worden experimenten gedaan, een interactieve escaperoom daagt je uit en een ondergrondse interactieve tentoonstelling belooft je te verrassen. Tijdens iedere schoolvakantie veranderen de activiteiten, dus schroom je niet vaker te komen! Voor een kleine prijs geniet je van een gezellige dag die makkelijk bereikbaar is, geschikt voor kinderfeestjes is én zich prima leent voor een zakelijk uitje. Oefen alvast jouw schoolslag en plons in het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Waar wacht je nog op?

Adres

Zijpendaalseweg 26-28, 6814CL Arnhem

Parkeergelegenheid

Bij de het museum zijn parkeergelegenheden gratis

Kunst & Cultuur

Natuur

1-3 uur

1-8 personen

Winkelen in de Koningstraat in Arnhem.

Bron foto: Nederlands Watermuseum

Bron foto: Nederlands Watermuseum 

Bron foto: Nederlands Watermuseum 

Bron foto: Nederlands Watermuseum

Bron foto: Nederlands Watermuseum

De geschiedenis

In 1998 ontstond bij toenmalig dijkgraaf Dhr. H. van Brink het idee om een centrum op te richting om voorlichting te geven over water. De Begijnemolen is sinds 1404 al een trekpleister in Park Sonsbeek. Verschillende opknapbeurten waren vereist om alles goed te onderhouden. Dhr. Van Brink constateerde dat er in Nederland nog helemaal geen museum te vinden was over zoet water. Met de hulp van anderen groeide het idee snel uit tot een Watermuseum waarop tot de dag van vandaag kennis wordt gedeeld en experimenten worden gedaan. In 2003 werd de Begijnenmolen verbouwd tot het Watermuseum. Achteraf was het een heikel karwei, waarbij er uiteindelijk een dikke betonvloer van 2 meter verankerd moest worden. In 2004 werd het museum dan eindelijk geopend!

1404

Monumentale trekpleister in Sonsbeek

Rond 1600

Stoppen met het waterrad

1998

Ontstaan van het idee Watermuseum

2002/2003

Verbouwing van de Begijnenmolen 

2004

Opening van het Watermuseum

Over het museum

Verborgen onder Sonsbeek in Arnhem ligt het Nederlandse Watermuseum, een interactief museum over alle aspecten van het water. Een heus doe-museum waar je alles te weten komt over water, zoals dijkbeheer, drinkwater en grondwater. De plattegrond bestaat uit een overzicht van activiteiten en plekken om te lunchen of dineren. De meeste activiteiten zijn binnen, slechts een paar buiten.

Bron foto: Nederlands Watermuseum

Escaperoom

Het regent al enkele dagen hevig. Escaperoom Waterproof ligt in het laagste punt van de omgeving. Lukt het jou en je team om op tijd de codes te kraken en droge voeten te houden? Trek je regenlaarzen aan en ga aan de slag!

Bron foto: Nederlands Watermuseum

Zakelijke evenementen

Voor speciale lezingen, vergaderingen of als bedrijfsuitje ga je naar het Nederlands Watermuseum. Met een catering van Grand Café aan de Beek en een parkwandeling met een deskundige gids, maak je jouw zakelijk uitje tot een succes.

Bron foto: Nederlands Watermuseum

Experimenten

Leer door middel van experimenten meer over water. Hoe verandert water van kleur en smelt ijs sneller in zoet of zout water? Kom erachter tijdens een bezoek aan het bijzondere Waterlab!

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Arnhem

Overnacht in het Bizar Bazar hotel

Bezoek het Openluchtmuseum

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Bezoek Park Sonsbeek

In Arnhem zijn er verschillende dingen te doen in de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het dierenpark Burgers’ Zoo, het Openluchtmuseum en het Wijnmuseum. Naast het winkelen bij Van Dal zijn er prachtige wandelingen waarbij je langs beschilderde muren loopt om bij de winkelstraat te komen. Lees alles in ons artikel ‘Wat is er te doen in Arnhem?

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Arnhem | Musea en uitjes | Eropuit | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: