Home » Eropuit » Stedengids » Drachten | Natuurgebied » Nationaal Park de Alde Feanen
Nationaal Park de Alde Feanen

Algemene informatie

Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig natuurgebied in het hart van Friesland. Het park beslaat een gebied van meer dan 4.000 hectare, met een unieke combinatie van meren, plassen, rietvelden en moerassen. Het park is de thuisbasis van een breed scala aan flora en fauna, waaronder bijzondere vogels zoals de zeearend en de blauwborst. Bezoekers van De Alde Feanen kunnen genieten van diverse activiteiten, zoals wandelen, fietsen, varen en kanoën. Voor ieder wat wils!

Adres

Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewald

Parkeergelegenheid

Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewald

Grootte

4000 hectare

Gebied

Bos, weilanden, moerassen, rietvelden, gras en water

Nationaal Park De Alde Feanen

Bron foto: Unsplash

Nationaal Park De Alde Feanen

Bron foto: Unsplash

Over het gebied

Nationaal Park de Alde Feanen is opgericht in 2006 en heeft een oppervlakte van 4.000 hectare. Het is gelegen in het hart van de Friese meren en is een belangrijke broedplaats voor vogels en andere dieren. Het park staat bekend om zijn unieke landschap, met moerassen, rietvelden, en talloze eilanden en waterwegen.

Bezoekers van het park kunnen genieten van talloze activiteiten, zoals wandelen, fietsen, varen en kanoën. Er zijn verschillende routes die bezoekers door het park kunnen nemen, en er zijn ook rondleidingen beschikbaar om meer te leren over de geschiedenis en de flora en fauna van het gebied. Voor natuurliefhebbers is het Nationaal Park de Alde Feanen een bestemming die ze niet mogen missen.

Het park speelt ook een belangrijke rol in het behoud van de biodiversiteit in de regio. Door het beschermen van bedreigde soorten en het behouden van hun natuurlijke habitat, draagt het park bij aan het behoud van het ecologische evenwicht van het gebied.

Wandelroutes in dit gebied

Neem een rugzak mee, doe stevige schoenen aan en ga op avontuur! Hoewel het Nationaal Park De Alde Feanen het beste per boot kan worden verkend, zijn er vooral aan de oostzijde van het park mooie wandelpaden. Tijdens je wandeling kun je verschillende vogels observeren. Wie weet kom je zelfs een zeearend tegen! Bekijk de verschillende wandelroutes op de site van Nationaal Park de Alde Feanen.

Wandelen waterdichte schoenen

Bron foto: Unsplash

Wandelroute It Wikelslân

Zin in een afwisselende wandeling? Loop dan de wandelroute It Wikelslân. Vergeet niet om waterdichte schoenen te dragen. Het gebied waar je je bevindt, is namelijk het grootste moerasgebied van Friesland!

Zeearend

Bron foto: Unsplash

Wandelroute Jan Durkspolder

Tijdens deze prachtige wandeling verken je diverse landschappen zoals rietvelden, moerassen, struweel, grasland en open water. Het gebied is rijk aan plantensoorten, vogels en andere dieren. Een hoogtepunt van de wandeling is de uitkijktoren Romsicht, waar je mogelijk de zeearend kunt spotten!

Wandelroute XL

Bron foto: Unsplash

Wandelroute XL

Ben je toe aan een uitdaging? Kies dan voor Wandelroute XL. Tijdens deze wandeltocht van 21 kilometer ontdek je de veelzijdigheid van De Alde Feanen. Je volgt paden langs open wateren en uitgestrekte rietvelden. Tijdens de tocht kun je tevens genieten van prachtige uitzichten over de nabijgelegen weilanden.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Drachten

Verken De Alde Feanen over het water

Bezoek Restaurant Fidèle

Bezoek Museum Dr8888

Fiets de mooiste routes

In de buurt van Nationaal Park de Alde Feanen vind je het bruisende Drachten. In dit gezellig dorp is genoeg te doen! Bezoek bijvoorbeeld Van Dal drachten voor een stijlvolle kledingset. Wil je meer eropuit tips? Lees dan ons artikel Wat is er te doen in Drachten.

Nationaal Park De Alde Feanen

Bron foto: Unsplah

Van Dal Drachten

Bron foto: Van Dal mannenmode

Museum Dr8888

Bron foto: Museum Dr8888

Geschreven door: Luc Schoenmakers

Categorie: Drachten | Natuurgebied

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.