Met een naam zo elegant als MonChou kan je haast niet fout gaan. Dat blijkt: deze overheerlijke taart maak je met verse MonChoukaas welke een romige smaakbeleving biedt. Zacht op de tong en zonder meer smakend naar meer. Hoe je deze taart bereidt lees je hieronder!

25 minuten + opstijven

Makkelijk recept

+/- 10 personen
Ingrediënten:
- 500 ml slagroom
- 400 gram MonChou roomkaas
- 400 gram Bastognekoeken
- 125 gram witte basterdsuiker
- 100 gram roomboter
- 2 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 blik fruitvlaai vulling
Ook nodig:
- Springvorm
- Handmixer
Bereiding:
- Haal de MonChou al een uur van tevoren uit de koelkast zodat deze langzaam op kamertemperatuur kan komen.
- Verkruimel de Bastognekoeken. Doe deze kruimels in een grote mengkom.
- Smelt de boter in een steelpan. Zodra deze is gesmolten, giet je het in de kom bij de Bastognekruimels.
- Bedek de onderkant van een springvorm met bakpapier. Stort het mengsel van Bastognekruimels en boter op de bodem van de springvorm. Verdeel het en druk het aan met jouw handen, zodat je een stevige bodem overhoudt.
- Klop de slagroom stijf samen met de vanillesuiker en gebruik eventueel 2 zakjes klopfix.
- Doe de MonChou samen met de witte basterdsuiker in een ruime kom en mix dit met de handmixer door elkaar.
- Schep de slagroom en MonChou voorzichtig door elkaar en verdeel dit op de bodem met de Bastognekruimels.
- Plaats de springvorm in de koelkast en laat het minimaal 5 uur opstijven.
- Voordat je de MonChou gaat serveren open je een blik fruitvlaaifruit en verdeel dit rijkelijk over de MonChoutaart.
Piece of cake!

Bron foto: Unsplash.com