Home » Mannendingen » De platenhoezen aan Walther’s muur (Van Dal Breda)
De platenhoezen aan Walther’s muur (Van Dal Breda)

In de meeste woonkamers treft u klokken, fotolijsten of posters aan de muur. Bij Walther, de enthousiaste filiaalleider van Van Dal Breda, ligt dit een beetje anders. Hij heeft namelijk een heuse collage van negen tijdloze platenhoezen aan de muur hangen. Zodra één van de vinylplaten de laatste toon laat klinken, wordt deze vervangen door een volgende exemplaar uit zijn collectie. Het is zijn levende kunstwerk waardoor zijn collage er iedere avond anders uitziet. Zijn lp’s en maxi singles worden gedraaid op een oude platenspeler die zo retro is dat het eigenlijk weer hip is. Er zijn wel honderd lp’s in verschillende genres te noemen, maar Walther licht graag zijn drie favoriete uit.

Bron foto: Unsplash.com

Dog of Two Head – Status Quo

“Het moet begin jaren ’70 zijn geweest toen ik deze lp heb gekocht. Ik herinner me nog hoe mijn vader heftig op zijn gitaar speelde. Een gitaar die er niet echt was – een luchtgitaar dus. Tijdens het bespelen van zijn denkbeeldige instrument ging hij dan wild headbangen. Tevens met denkbeeldig haar, want dat hij al niet meer. Mijn moeder en ik lagen dan in een deuk. Vooral zijn fonetisch gezongen teksten waren hilarisch. Waarschijnlijk klopte er niets van, maar dat maakte ons helemaal niet uit. Het schouwspel was hilarisch.”

Het vierde studioalbum van Status Quo

Changesonebowie – David Bowie

“Deze lp heb ik voor 13 gulden 95 gekocht bij de V&D. Het stickertje zit er zelfs nog op. Een verzamelalbum met Space Oddity en Ziggy Stardust, maar mijn gedachten gaan vooral uit naar Golden Years. Dit komt wederom door de momenten met mijn vader. We waren samen onderweg in een knalgele Opel Cadet Coupé: 1.2 liter met een dak van zwart skai leder. De muziek ging standaard op standje 10 en met een vaart van ongeveer 100 km/u schoven we over de snelweg. De snelheid was dus best bescheiden, maar het voelde als een rondje op het circuit in een bloedrode Ferrari.”

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Thriller – Micheal Jackson

“Volgens mij was het december 1983 waarin ik met het gezin in volledige spanning zat te wachten op de première van de inmiddels iconische videoclip van Thriller. Ik mocht langer opblijven om de clip te kunnen zien, wat waarschijnlijk op MTV was. Of bij Veronica’s Countdown. Prachtig moment. De videoclip werd wereldwijd op exact hetzelfde moment uigezonden; er werd en wordt nog steeds over nagesproken. Michael Jackson was een beetje ‘wacco’ en nog altijd in opspraak, maar vanwege zijn muziek, clips en concerten is hij voor mij een absolute legende en The King of Pop.”

Meer dan 30 miljoen albums verkocht in de Verenigde Staten

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: