Heeft u behoefte aan een volle smaak maar wilt u er niet eindeloos voor in de keuken staan? Dan is het Turkse gerecht menemen een gerecht dat u echt uw overweging moet geven. In feite is het een groenteschotel met ei als basis, wat u op veel verschillende manieren kunt opdienen. Het wordt in het land van herkomst overal aangeboden, en vanaf vandaag ook in uw keuken. Deze variant wordt verrijkt met de smaak van onder meer lente-ui, paprika, peper en een romige fetakaas. Lekker als ontbijt of volledige maaltijd!

15 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (1 persoon):
- 1 bosje lente-ui
- 2 tomaten
- 4 puntpaprika’s
- 40 gram boter of kokosolie
- 8 eieren
- Zout en peper
- 100 gr feta
- Paar takjes platte peterselie
- 1 rood pepertje
Afiyet olsun!
Bereiding:
- Was de uien en snijd ze fijn, inclusief het groen.
- Verwijder de steelaanzet van de tomaten.
- Laat de tomaten schrikken onder heet water en pel deze als het vel los laat.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en verwijder de pitten.
- Snijd de paprika ook in kleine blokjes. Ontdoe de peper van de pitten en snijd in hele fijne reepjes.
- Verhit de olie/boter in de pan, bak de ui glazig en meng de andere groenten erdoor. Laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan bij een lage temperatuur.
- Breek de eieren boven de pan en meng het tot het geheel is gestold. Het mengsel moet wel smeuïg blijven.
- Voeg zout en peper toe en brokkel als laatste de kaas en de gehakte peterselie erover. Serveer er pide (een rond Turks brood) of simit (een ringvormig broodje met sezamzaadjes erop) bij.
