Dit gerecht kun je een dag van tevoren al maken en de volgende dag opwarmen. Ik maak dit gerecht voor 4 personen maar je kunt het makkelijk verdubbelen of halveren. Het is mijn favoriete vega gerecht.

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 200 ml olijfolie
- 6 tomaten
- 1 blik tomatenblokjes uit blik
- 1 zakje parmezaanse kaas
- 2 bollen mozzarella
- 1 bakje verse basilicum
- Gedroogde tijm
- Gedroogde oregano
- 1 zakje panko (broodkruim)
Ook nodig:
- Ovenschaal
- Oven voorverwarmd op 180ËšC
Bereiding:
- Snij de aubergines en de courgettes in de lengte in plakken van een halve cm. Leg ze op de grillplaat of een grillpan. Laat daarna even rusten op keukenpapier.
- Snij de tomaten in plakken. Snij de mozzarella in plakken. Neem de ovenschaal en bedek de bodem met tomatenblokjes. Ga nu stapelen: aubergine, tomaten, mozzarella, courgette en herhaal dit.
- Doe de panko in een schaaltje met de Parmezaanse kaas en de gedroogde kruiden, meng goed door elkaar. Voeg de basilicum toe. Strooi dit mengsel over het gerecht.
- Bak 20 min in de oven.
Het is best een werkje maar het eindresultaat is overheerlijk!
