!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Zo onderhoud je jouw tuin in de winter

Tuinonderhoud in de winter is erg belangrijk. Hoewel het in Nederland nog maar nauwelijks sneeuwt, kunnen de dagen en nachten toch erg koud worden. Je ijzige autoruiten liegen er niet om! Precies hierom is onderhoud van jouw tuin nodig in dit seizoen. Zo behoud je zowel in de winter als in de andere seizoenen een prachtige tuin. Maar hoe werkt dat in de winter? Simpel: zo dus!

Bron foto: Unsplash.com

Plantonderhoud

Het eerste wat je moet doen in de tuin is jouw planten beschermen. Verhuis bloemen en planten die niet tegen vorst kunnen naar een beschutte plek. De garage of schuur is hier een ideale locatie voor. Daarbij is de winter de ideale tijd om planten te snoeien. Bomen zijn in de winter namelijk in een soort ‘winterslaap’, waardoor de sapstroom sterk afneemt en je de boom gewoon kunt snoeien zonder dat deze gaat bloeden. Wil je in het voorjaar genieten van prachtige narcissentulpengras en andere voorjaarsbloeiers? Plant dan ‘s winters de bloembollen en zaai het gras opnieuw in. Zo kunnen de bollen/zaden zich goed in de grond wortelen. Zorg er wel voor dat je de niet plant nét voordat het gaat vriezen, want dan heb je er helaas niet veel aan. Wil je meer weten over tulpen?

Bron foto: Unsplash.com

Klein onderhoud

Doordat de winters in Nederland niet altijd écht koud meer zijn, groeien planten vaak door in de winter. Zo ook het onkruid. Het is slim om het onkruid daarom gelijk te verwijderen. Zorg er wel voor dat je niet alleen het zichtbare gedeelte verwijdert, maar ook de wortels onder de grond of tegels. Op deze manier voorkom je dat onkruid zijn eigen leven gaat leiden in jouw tuin als het weer voorjaar wordt. Verwijder daarbij ook de gevallen bladeren uit zowel de vijver als van de tegels en tussen de planten.

Bron foto: Unsplash.com

Tuinonderhoud van gereedschap en toebehoren

Een van de belangrijkste dingen die vaak vergeten wordt bij het onderhouden van jouw tuin is het afsluiten van de buitenkraan en de vijverpomp. Als het vriest kunnen leidingen bevriezen en kapot gaan.. en geloof ons, dat wil je niet! Ook is de winter het ideale moment om jouw tuingereedschap te onderhouden. Hierbij bedoelen we het goed schoonmaken van het gereedschap, het roest te verwijderen en de messen van bijvoorbeeld een snoeischaar te slijpen.

Bron foto: Unsplash.com

Meer vogels in je tuin

Tijdens jouw tuinonderhoud in de winter is het niet alleen belangrijk om voor jouw eigen planten te zorgen, ook fladderende vogels hebben in de winter hulp nodig. Hang bijvoorbeeld vetbollen op en verwijder het vogelbadje. Zo hebben jouw gevleugelde vrienden ook profijt aan jouw tuin. Wil je meer weten over vogels voeren in verschillende seizoenen? Lees dan dit artikel.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Pastinaaksoep-01 Recepten

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingrediënt om hem extra lekker te maken.
Bekijk meer
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Spelletjes

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
Stroganoff-gehaktballen-01 Recepten

Stroganoff met balletjes

Geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Zoals deze gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven