!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Typisch jaren 2000 | Combinatie van kleding en gadgets

En toen brak het jaar 2000 aan. Een nieuw decennium, een nieuwe eeuw én een nieuw millennium. Deze bijzondere tijd is goed voor jarenlange politieke verschuivingen, talloze (online) uitvindingen en verfrissende stijlen. Wat gebeurde er nou eigenlijk in de jaren 2000? Wat typeerde deze tijd en wat voor kleding, muziek en andere kenmerken blijven je bij? Je leest het hier.

Eerst even dit..

Afgezien van alle mooie en unieke gebeurtenissen van de jaren 2000 kende dit decennium ook een vervelende tijd. Het staat bij velen nog op het netvlies gegrift: de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York. Op 11 september 2001 stierven bijna 3000 mensen een pijnlijke en machteloze dood en bleven troosteloze nabestaanden achter. Ongeveer een half jaar later was Nederland evengoed machteloos; politicus Pim Fortuyn werd op 6 mei 2002 vermoord. Twee jaar later, op 2 november 2004, overkwam regisseur Theo van Gogh hetzelfde. De gebeurtenissen worden nog altijd betreurd.

Typisch jaren 2000

Een van de grootste veranderingen van de jaren 2000 is de introductie van de euro. De nieuwe valuta tekent het einde van de gulden en doet het, ondanks het vele kritiek, toch goed in de economie. Met diezelfde munt kocht nagenoeg iedereen in Nederland de bekende Harry Potter boeken van schrijfster J. K. Rowling. Ook dierentuinen en pretparken werden voltallig bezocht. Een trend die zich liet zien was dat beleving steeds meer meewoog en de wachtrijen in thema en decoratie moesten zijn die in lijn lagen met de attractie zelf. Attractiepark Toverland opende zijn deuren in 2001 en werd direct het snelst groeiende pretpark van Nederland.

Jaren 2000 gadgets

Verschillende IT-experts vreesden dat computers de overgang van 1999 naar 2000 niet aankonden. Niets bleek minder waar. Deze transitie wordt de millenniumbug genoemd. Veel uitvindingen kwamen aanvankelijk online aan bod. In 2001 werd de online encyclopedie Wikipedia bedacht. Social media platforms Hyves en Facebook groeiden snel in populariteit, gevolgd door het massale gebruik van smartphones en iPods. Van swipen had indertijd nog niemand gehoord.

Jaren 2000 muziek

Over muziek uit de zeroes kunnen we blijven schrijven. Nadat de jaren ‘90 goed waren voor de opkomst van getalenteerde dj’s werden ze nu ook echt populair met nummer 1 hits. Tiësto werd koploper in de top 40. Maar welke artiest hem echt overtrof als koploper was Marco Borsato. Met wel tien nummer 1 hits kon niemand hem nog inhalen. Maar wat denk je van internationale artiesten als Jody Bernal met zijn hit Que Si, Que No of Bon Jovi met It’s My Life? Alleen het lezen van deze titels laat je al nostalgisch neuriën!

Typisch jaren 2000 kleding

Bij een nieuw millennium hoort uiteraard een nieuwe kledingstijl. Dat was het motto voor nieuwe inspiraties in kleding, want de jaren ‘90 kenden vooral futuristische invloeden – het werd zelfs Y2K fashion genoemd. Spijkerstof en legerpatronen vormden een trend in kleding evenals geek chic fashion, een moderne nerd-uitstraling die stiekem best cool bleek te zijn. Natuurlijk haalt veel kleding ook inspiratie uit stijliconen. Meer hierover weten? Lees dan ons jaren 2000 kleding artikel.

Van Dal in de jaren 2000

Van Dal timmerde flink aan de weg in de jaren 2000. Net als bij attractieparken werd de beleving steeds belangrijker. Klanten werden bijvoorbeeld geregistreerd zodat er beter aan hun behoeftes voldaan kon worden. Daarbij breidde het winkelaanbod aanzienlijk uit. Tiel, Horst en Roermond zijn slechts drie van de plaatsen die een eigen Van Dal winkel kregen. Benieuwd wat er nog meer gebeurde? Bekijk hier de tijdlijn van Van Dal mannenmode ten tijde van de jaren 2000!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
Zoete-aardappel-stamppot-01 Recepten

Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!
Bekijk meer
stamppot-met-witlof-01 Recepten

Witlofstamppot met appel

Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Deze heerlijke winterse stamppot met witlof, ...
Bekijk meer
Winteropruiming
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een van de drie kookboeken van Leukerecepten (t.w.v. €22,99)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven