!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Tips voor smartphonefotografie

Leuke zomeractiviteiten zorgen voor een brede glimlach. Het is natuurlijk hartstikke leuk om terug te denken aan jouw mooiste momenten. Daarom enkele tips van onze fotograaf Nick die je helpen om met je smartphone mooie foto’s te maken. Dit zijn onze 4 tips voor smartphonefotografie!

Tip 1: Vertrouw je smartphone

Het is een mythe dat je per se een professionele camera nodig hebt om mooie foto’s te maken. Jouw smartphone is namelijk een fototoestel met omvangrijke uitrusting. De meeste smartphones beschikken over regelaars voor ISO waarden, sluitertijd en diafragma – de belichtingsdriehoek dus. Vertrouw op uitstekende kwaliteit!

Tip 2: Creëer creatieve composities

Een mooie compositie máákt je foto. Probeer eens de regel van derden uit! Zet hiervoor het raster op je smartphone aan. Je ziet nu lijnen over je beeld heen, waarbij je jouw onderwerp van de foto – bijvoorbeeld ogen van een gezicht of een object – op een snijpunt van de lijnen plaatst. Zo staat het onderwerp op een derde deel van de afbeelding, waar twee derde deel een prettige kijkruimte geeft.

Tip 3: Let op je licht

Veel smartphones hebben een automatiek die de belichting van je foto uitbalanceert. Zo is je foto goed belicht in zoverre dat er geen over- of onderbelichting is. Maar vaak maakt juist een sterke schaduw of een mystieke lichtval een foto mooier, want het oog zoekt contrast. Houd daarom je onderwerp ingedrukt op je scherm. Als het goed is, zie je een AF/AE-vergrendeling in beeld komen. Schuif het zonnetje omhoog of omlaag om zelf de belichting te regelen!

Tip 4: Oefenen, oefenen, oefenen

Het klinkt vanzelfsprekend en dat is het ook: ga lekker veel oefenen. Alleen door veel foto’s te maken, leer je wat goed werkt en vooral wat er beter kan. Verras jezelf en anderen die je jouw foto’s wil laten zien en probeer elke keer iets nieuws uit!

Copywriter Nick

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland en alle foto´s uit onze nieuwste folder. Bekijk ze zelf!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Nick

Nick

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Ook leuk om te lezen
Mogán header 1600x900 Eropuit

Ontdek Gran Canaria

Stralend is het woord om Gran Canaria mee te omschrijven. Geografisch ligt het eiland dichterbij ...
Bekijk meer
Hertenbiefstuk-met-stoofperen-01 Recepten

Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen

Serveer dit luxe stuk wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.
Bekijk meer
Van Sloep tot zeiljacht - header 2 Man op zijn best

Van sloep tot zeiljacht

Eric (56) is een trouwe klant bij Van Dal Roosendaal en trotse eigenaar van een ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven