!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Tips voor een beginnend tuinier

Heb jij altijd al willen beginnen met tuinieren, maar weet je simpelweg niet waar je moet beginnen of waar je allemaal aan moet denken om het beste uit jouw tuinieren te halen? Het is niet alleen goed voor de uitstraling van de tuin, maar ook voor de geest. Makkelijk tuinieren hoeft ook niet moeilijk te zijn en veel tijd in beslag te nemen. Met de juiste tuinier gereedschap en discipline kom je al een heel eind. Om jou op weg te helpen hebben wij hier een paar zaken die voor jou van belang kunnen zijn om te beginnen met tuinieren.

Bron foto: Unsplash.com

Waar moet ik allemaal aan denken?

​​Het is belangrijk om na te denken over wat voor tuin je hebt en welke bloemen hier goed bij kunnen passen. Niet alle planten kun je namelijk overal neerzetten. De ene plant heeft meer aandacht of licht nodig dan de ander. Ook heeft het te maken met wat voor ondergrond je hebt. De grond voorbereiden is ook van belang om het meeste uit je planten te kunnen halen. Door compost toe te voegen aan de grond wordt de grond verreikt en kan de plant meer voeding opnemen. Schoffelen is ook van belang, aangezien dit voor meer zuurstof in de grond zorgt. Vergeet ook zeker niet om de planten voldoende water en liefde te geven.

Bron foto: Unsplash.com

Welke gereedschap?

Er zijn zoveel verschillende soorten tuinier gereedschap dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Welk gereedschap is nou echt van belang als het om tuinieren gaat? De meest essentiële gereedschappen om je tuin groen te houden zijn: een gieter om je planten te voorzien van water, een schep en een snoeischaar. Dit is belangrijk om de tuin netjes te houden. Ook de bodem moet onderhouden worden. Door een onkruidsteker kun je het onkruid weghalen. Bovendien is een kruiwagen ook van belang om de tuin op te ruimen en niet te vergeten de grasmaaier. Groenpassie.nl geeft nog meer voorbeelden.

Bron foto: Unsplash.com

Hoe haal ik het meeste uit mijn tuinieren?

Om het meeste uit je tuinieren te halen is het van belang om jezelf niet te verplichten om iedere week in de tuin te staan. Doe het met regelmaat, maar vooral op momenten dat je er zin in hebt en ook stopt wanneer je geen zin meer heeft. Op deze manier hou je het tuinieren het langste vol.

Bron foto: Unsplash.com

Waar loop je tegenaan?

Vaak hebben mensen last van het feit dat producten seizoen gerelateerd zijn. Mensen focussen zich vaak op zomerplanten, terwijl ze in de zomer vaak weg zijn. Er zijn ook kamerplanten, toch houden de kamerplanten het vaak niet lang vol, omdat er toch te weinig liefde aan de planten wordt gegeven. Ook hier heb je verschillende planten die verschillende hoeveelheden liefde nodig hebben. Hou ook rekening met de seizoenen.

Bron foto: Unsplash.com

Dieren naar je tuin krijgen

Door veel planten in je tuin te hebben en ze goed te onderhouden komen er sneller dieren naar je tuin. Dit kan voor een gezellige en vrolijke sfeer zorgen in je tuin. Dit is niet het enige voordeel. Dieren in je tuin kunnen er ook voor zorgen dat je tuin gezond blijft. Zo zorgen wormen ervoor dat de ondergrond gezond blijft. Vogels eten graag wespen, slakken of rupsen en eten egels 40 slakken in een nacht.

Bron foto: Unsplash.com

Waarom tuinieren?

Tuinieren voor beginners hoeft dus niet moeilijk te zijn. Hou rekening met het in huis hebben van de juiste gereedschap en doe goed onderzoek naar je ondergrond en wat voor planten het zijn zodat je de planten op de beste manier kan verzorgen en onderhouden door een beetje discipline en liefde. Het aller belangrijkste is om herrineringen te maken en van de tuin te genieten. Ben je nog opzoek naar een nieuwe outfit voor tijdens het genieten in je tuin? Kijk dan vooral even op de website van Van Dal.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Voorjaarsactie Z24 - header 3 Mode

Voorjaarsactie 2024 | 2 voor €75

Een modieuze polo doet veel met een man. Hij zet een krachtige toon met een ...
Bekijk meer
Polen - Nederland header prijspuzzel 2 Winacties

Voorspel Polen – Nederland en win!

We maken ons klaar voor de eerste wedstrijd van Nederland op het EK Voetbal 2024. ...
Bekijk meer
Zoete-aardappel-stamppot-01 Recepten

Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven