!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

10 weetjes over het EK voetbal

Het EK voetbal is weer in aantocht! Voor vele voetbalfans is dit hét moment waar ze naar uitkijken. Wist je dat er achter dit populaire sportevenement nog meer interessante feiten schuilen? Van opmerkelijke records tot verborgen schatten uit de geschiedenis van het EK. Lees snel verder en ontdek 10 weetjes over het EK voetbal die je wellicht nog niet kende!

Het EK: een langdurige traditie

Het Europees kampioenschap voetbal is al sinds 1960 een belangrijk evenement in de voetbalwereld. Wat begon als een klein toernooi is uitgegroeid tot een grootschalig festijn dat om de vier jaar plaatsvindt. Het EK staat symbool voor passie, strijd en nationale trots. Het EK heeft door de jaren heen talloze legendarische momenten opgeleverd die diep geworteld zijn in de harten van voetbalfans.

Nederlandse glorie en teleurstelling

De geschiedenis van Nederland op het EK is er een van zowel glorieuze hoogtepunten als pijnlijke teleurstellingen. De finales van 1974, 1978 en natuurlijk de overwinning in 1988 zijn momenten die in het geheugen van de Nederlandse voetbalfans staat gegrafeerd, evenals de vele hartbrekende nederlagen die de dromen van glorie hebben verstoord. 

Topscoorder allertijden

In de geschiedenis van het EK voetbal staat de naam Michel Platini hoog bovenaan de lijst van topscorers aller tijden. Deze Franse voetballegende wist in de jaren 80 maar liefst negen doelpunten te maken tijdens het EK van 1984. Een prestatie die nog altijd wordt gevierd door voetballiefhebbers over de hele wereld. 

Het EK van debutanten

Het EK biedt vaak de kans aan debuterende landen om hun stempel te drukken op het internationale toneel. Denk bijvoorbeeld aan het indrukwekkende optreden van Wales tijdens het EK van 2016, waar ze de halve finale bereikten in hun eerste deelname ooit. Hiermee verraste ze niet alleen hun eigen fans, maar ook voetballiefhebbers wereldwijd en inspireerden ze met hun ongekende prestatie. 

Spanning in de penaltyreeks

Penaltyreeksen zijn vaak het meest intense en zenuwslopende moment van het EK. Stel je voor: het staat gelijk en alles komt aan op de precisie van een penalty. Elk schot is beladen met immense druk, zowel voor de spelers als voor de supporters. Het record voor de langste penaltyreeks staan op naam van Spanje en Duitsland, die tijdens het EK van 2008 maar liefst ieder veertien strafschoppen moesten nemen voordat er een winnaar werd beslist. 

Duitsland: een onverslaanbare kracht

Duitsland heeft een indrukwekkende staat van dienst op het EK en wordt vaak beschouwd als een van de grootmachten van het toernooi. Met drie titels op hun naam en talloze verre avonturen in latere edities, hebben de Duitsers bewezen een onverslaanbare kracht te zijn om rekening mee te houden. Hun mix van vastberadenheid, slimme strategieën en ongelooflijke passie maken ze moeilijk te verslaan voor elk ander team.

Het record van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, een van de meest iconische spelers in de geschiedenis van het voetbal, heeft zijn stempel gedrukt op het EK met een indrukwekkend record van veertien doelpunten. Een prestatie die zijn status als voetballegende alleen maar versterkt. Deze Portugese superster heeft niet alleen het vermogen om doelpunten te scoren, maar ook om hele stadions te betoveren met zijn buitengewone talent aan het spel.

EK 2020: een uniek toernooi

Het EK van 2020 zal de geschiedenis ingaan als een van de meest unieke edities van het toernooi, vanwege de wereldwijde pandemie die de plannen dwong te worden herzien. Met een ongebruikelijke opzet waarbij wedstrijden werden gespeeld in verschillende Europese steden, zorgde dit voor een frisse kijk op Europees voetbal en gaf de kans om verschillende culturen, tradities en speelstijlen te ervaren.

Frankrijk: De titaan van het EK voetbal

Frankrijk heeft door de jaren heen bewezen een geduchte tegenstander te zijn op het EK, met twee titels op hun naam en talloze indrukwekkende optredens in latere edities. Met een rijke geschiedenis, een schat aan talent en de passie voor het spel, blijft Frankrijk een team om in de gaten te houden.

Het EK voetbal van 2024: wat brengt de toekomst?

Met het EK van 2024 in het vooruitzicht kunnen voetbalfans niet wachten om te zien welke verrassingen en opwindende momenten het toernooi met zich mee zal brengen. Het belooft weer een spektakel te worden waarin landen strijden voor glorie en de eer om gekroond te worden tot kampioen van het continent. 

Het EK voetbal is meer dan alleen een sportevenement; het is een viering van passie, trots en de kracht van teamwork. Met deze 10 weetjes ben je helemaal klaar om het komende EK met nog meer enthousiasme te volgen!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Mogán header 1600x900 Eropuit

Ontdek Gran Canaria

Stralend is het woord om Gran Canaria mee te omschrijven. Geografisch ligt het eiland dichterbij ...
Bekijk meer
Perfecte EK borrelplank - header Mannendingen

De perfecte EK-borrelplank

Vrijdag 14 juni begint het EK in Duitsland en kijkt iedereen vol verwachting uit naar ...
Bekijk meer
Nederland - Frankrijk header prijspuzzel 3 Winacties

Voorspel Nederland – Oostenrijk en win!

We maken ons klaar voor de laatste wedstrijd van de groepsfase van Nederland op het ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven