!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Snelheid, stijl en sensatie

Keek jij altijd Top Gear in jouw favoriete bankhoek? Herinner jij je zonder moeite de groengekleurde Mini van Mr. Bean? Wist jij dat de befaamde Copse Corner bocht op het Formule 1-circuit een Engelse locatie heeft? Dan ben je een échte autofanaat! Het Verenigd Koninkrijk heeft door de jaren heen een duidelijke stempel op de automarkt gedrukt. Schakel door en lees meer over deze stijlvolle snelheidsduivels!

Bron foto: Unsplash.com

Klasse en kaliber

Klasse en kaliber maken een auto. Neem nou de Alvis Speed 25 Drophead Coupé. Met zes cilinders tikt de vooroorlogse auto uit 1936-1940 een topsnelheid van 160 km/u aan. Iets later, in 1963, werd de filmische Aston Martin DB5 geproduceerd. Filmisch, omdat deze racemeester van Goldfinger, de James Bond-film uit 1964, een klassieker maakte met een aanpasbare nummerplaat, schietstoel en kogelwerend scherm. De consumentenversie heeft dat niet, maar wél een verbluffende snelheid van 233 km/u!

Bron foto: Unsplash.com

Toegespitst op variatie

In de glorieuze jaren ’80 zorgden spitse vormen voor een retro uitstraling. Dat maakt de Lotus Esprit S3 zo noemenswaardig, samen met de openklappende koplampen en dezelfde 2,2 liter motor van zijn voorganger. Lekker laag bij de grond, zodat je de weg echt meemaakt! Dat geldt ook voor de McLaren F1, die in 1994 een nieuw wereldrecord zette met een snelheid van 386 km/u. Dat sloeg gelijk aan, want deze bolide bracht Sir Lewis Hamilton naar de titel van F1-wereldkampioen.

Bron foto: Unsplash.com

Aanlokkelijke rondingen

Veel klassieke vierwielers uit het Verenigd Koninkrijk zijn te herkennen aan aanlokkelijke rondingen met een lange neus. Neem nou de TVR Sagaris: een twee-deurse cabrio die zichzelf vooruit stuwt met 400 pk. De in Lancashire geproduceerde wagen stamt uit 2005-2006, ongeveer dezelfde periode als de Marcos TSO GT2. Deze kanjer bestaat grotendeels uit roestvrij glasvezel, waardoor het een lichtgewicht van 1150 kilogram is. De elegantie spat ervan af en het lijkt wel snelheid te schreeuwen!

Duidelijk: als je niet al verknocht was aan de oud-Engelse pracht, dan ben je dat vanaf vandaag wel. Auto’s zijn onderhevig aan innovatie, maar Engelse fabrikanten weten ons steeds weer te verrassen. Wat is jouw favoriet?

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Spaanse Hapjes Pincho's Recepten

Spaanse hapjes: Pincho’s

Drie heerlijke hapjes op een sneetje stokbrood. Heerlijk bij de borrel óf als aperitief!
Bekijk meer
Alles in dit book és getikj header Man op zijn best

Alles in dit book és getikj

“Alles in dit book és getikj.” Als je dat zonder problemen kan lezen – het ...
Bekijk meer
De voordelen van breinpuzzels Denkspellen

De voordelen van breinpuzzels

Een fijne bezigheid voor bij de ochtendkrant en warme koffie is het spelen van een ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven