Search
Close this search box.
Meest gelezen

Snelheid, stijl en sensatie

Keek jij altijd Top Gear in jouw favoriete bankhoek? Herinner jij je zonder moeite de groengekleurde Mini van Mr. Bean? Wist jij dat de befaamde Copse Corner bocht op het Formule 1-circuit een Engelse locatie heeft? Dan ben je een échte autofanaat! Het Verenigd Koninkrijk heeft door de jaren heen een duidelijke stempel op de automarkt gedrukt. Schakel door en lees meer over deze stijlvolle snelheidsduivels!

Bron foto: Unsplash.com

Klasse en kaliber

Klasse en kaliber maken een auto. Neem nou de Alvis Speed 25 Drophead Coupé. Met zes cilinders tikt de vooroorlogse auto uit 1936-1940 een topsnelheid van 160 km/u aan. Iets later, in 1963, werd de filmische Aston Martin DB5 geproduceerd. Filmisch, omdat deze racemeester van Goldfinger, de James Bond-film uit 1964, een klassieker maakte met een aanpasbare nummerplaat, schietstoel en kogelwerend scherm. De consumentenversie heeft dat niet, maar wél een verbluffende snelheid van 233 km/u!

Bron foto: Unsplash.com

Toegespitst op variatie

In de glorieuze jaren ’80 zorgden spitse vormen voor een retro uitstraling. Dat maakt de Lotus Esprit S3 zo noemenswaardig, samen met de openklappende koplampen en dezelfde 2,2 liter motor van zijn voorganger. Lekker laag bij de grond, zodat je de weg echt meemaakt! Dat geldt ook voor de McLaren F1, die in 1994 een nieuw wereldrecord zette met een snelheid van 386 km/u. Dat sloeg gelijk aan, want deze bolide bracht Sir Lewis Hamilton naar de titel van F1-wereldkampioen.

Bron foto: Unsplash.com

Aanlokkelijke rondingen

Veel klassieke vierwielers uit het Verenigd Koninkrijk zijn te herkennen aan aanlokkelijke rondingen met een lange neus. Neem nou de TVR Sagaris: een twee-deurse cabrio die zichzelf vooruit stuwt met 400 pk. De in Lancashire geproduceerde wagen stamt uit 2005-2006, ongeveer dezelfde periode als de Marcos TSO GT2. Deze kanjer bestaat grotendeels uit roestvrij glasvezel, waardoor het een lichtgewicht van 1150 kilogram is. De elegantie spat ervan af en het lijkt wel snelheid te schreeuwen!

Duidelijk: als je niet al verknocht was aan de oud-Engelse pracht, dan ben je dat vanaf vandaag wel. Auto’s zijn onderhevig aan innovatie, maar Engelse fabrikanten weten ons steeds weer te verrassen. Wat is jouw favoriet?

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven