Search
Close this search box.
Meest gelezen

Musthaves: autogereedschap

Ben je regelmatig bezig met het sleutelen aan je eigen auto of aan andermans auto’s? Dan weet jij hoe fijn en efficiënt het is om met goed autogereedschap te werken. Met het juiste autogereedschap ben je veel sneller in staat om werkzaamheden aan auto’s uit te voeren. Daarnaast is de werking en de pasvorm van goed autogereedschap beter, waardoor je nauwkeuriger te werk kunt gaan. Met autogereedschap kun je een heleboel werkzaamheden zelfstandig uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan het verversen van de olie of andere vloeistoffen, het verwisselen en oppompen van autobanden, het trekken van lagers en het testen van de brandstofdruk. Natuurlijk zijn er nog veel meer klussen aan auto’s uit te voeren. 

Je kunt zelf bepalen welke werkzaamheden je zelfstandig uit wil voeren en welke werkzaamheden je liever overlaat aan de monteurs van een autogarage. Maar er zijn een aantal musthaves die iedere monteur of hobbyist in huis zou moeten hebben om op een goede manier aan auto’s te kunnen sleutelen. Enkele voorbeelden van autogereedschap musthaves zijn:

  1. Olie opvangbakken
  2. Ringsleutels
  3. Compressiemeters
  4. Demonteerapparaten voor autobanden
  5. Balanceerapparaten en plaklood
  6. Druppelladers voor de accu

Naast deze voorbeelden vind je bij Datona nog een veel uitgebreider aanbod met het beste autogereedschap. Breid jouw garage of werkplaats uit met handig gereedschap en je zult voortaan in staat zijn om allerlei werkzaamheden aan je auto zelf uit te voeren.

Bron foto: Datona

Autogereedschap voor onderweg

Wanneer je voor een langere tijd met de auto op pad gaat, bijvoorbeeld richting het buitenland tijdens de vakantie, kan het handig zijn om wat autogereedschap mee te nemen. Stel je krijgt een lekke band en je hebt een reservewiel achterin liggen, dan zou het erg fijn zijn als je zelf je wiel kunt verwisselen. Met het juiste autogereedschap ben je binnen de kortste keren weer onderweg. Heb je geen autogereedschap bij? Dan zul je de pechhulpdienst moeten bellen en duurt het veel langer tot je jouw rit weer kunt hervatten. Voor het verwisselen van een wiel met een lekke band heb je een autokrik en een kruissleutel nodig. Ook is het handig om altijd een bandenspanningsmeter bij je te hebben. Al deze musthaves nemen weinig ruimte in beslag en zullen meestal wel tussen je bagage in de kofferbak passen. Met het juiste autogereedschap zorg jij ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat en snel kunt handelen wanneer je met ongewenste verrassingen te maken krijgt.

Bron foto: Datona

Gereedschapsets voor auto’s

Wil je net beginnen met het sleutelen aan auto’s? Of mis je nog een hoop gereedschap? Dan kan een complete gereedschapset voor auto’s goed van pas komen. Met zo’n gereedschapset heb je gelijk alles wat je nodig hebt om een bepaalde klus uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een meerdelige set voor het verwijderen van dolgedraaide boutkoppen of een set met een fuseekogeltrekker. Met een gereedschapset ben je in staat om een specifieke klus eenvoudig uit te voeren. Het is belangrijk om voor iedere klus het juiste gereedschap te gebruiken. Doe je dit niet, dan kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen beschadigd raken. In het autogereedschap aanbod van Datona vind je een geschikte gereedschapset voor allerlei verschillende werkzaamheden.

Bron foto: Unsplash.com

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven