!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

Man op zijn best: bouwen met LEGO

Kees, al 38 jaar gelukkig getrouwd met Mijnie, krijgt op een dag een zeer vervelende mededeling. Er is prostaatkanker bij hem geconstateerd, met uitzaaiingen door het lichaam. Inmiddels drie jaar later, zit er een levenslustige en enthousiaste man tegenover ons, die vertelt over zijn nieuwe passie: bouwen met LEGO. Van genezing is helaas nog geen sprake, maar Kees gaat op een krachtige manier om met zijn ziekte, en kijkt positief vooruit.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Lego als vorm van therapie

Inmiddels heeft Kees tientallen fantastische bouwwerken gecreëerd, die als in een museum uitgestald staan op de zolderkamer. Hoewel de aanleiding om te gaan bouwen dus behoorlijk pittig is, heeft het een positief neveneffect gehad. Het bouwen met LEGO werd een vorm van therapie, om de gevolgen van de chemotherapie te verzachten. 

De oncoloog liet in het beginstadium weten dat de chemotherapie die zou volgen pittige bijwerkingen zou kunnen krijgen. Toch kon Kees zich in deze periode nog goed focussen op de werkzaamheden binnen zijn eigen timmerbedrijf. Helaas kreeg hij na de vijfde behandeling toch te maken met heftige bijwerkingen: continue, pijnlijke tintelingen in zijn vingers, doordat de bloedvaten vernauwden.

Een verpleegkundige gaf als tip om ’s avonds in een stressballetje te knijpen, zodat zijn vingers in beweging bleven en de vervelende tinteling kon afnemen. Bijna als grapje voegde ze toe: “… of u gaat bijvoorbeeld met LEGO steentjes bouwen…” En zo was de nieuwe passie van Kees geboren. 

Bron foto: Van Dal mannenmode

Elke dag een uurtje

Tijdens zijn eerste bouwproject – de Tower Bridge – ging hij dagelijks een uurtje aan de slag in de avonduren. En omdat het niet leuk is om dezelfde brug steeds op- en af te bouwen, kwam er een tweede bouwproject: de Big Ben. Nuttig, en vooral erg leuk om te doen.

Inmiddels is Kees al tientallen projecten verder. Op de foto ziet u een van zijn laatste werken: The Bucket Wheel Excavator. Dit is een groot graafwiel dat in de mijnbouw wordt gebruikt. Het volgende pakket staat zelfs al klaar: een grote Volvo Dumper vrachtwagen. Een leuk neveneffect is dat kleinzoon Julan (6 jaar) ook is aangestoken met het ‘bouwvirus’. Regelmatig gaan opa en Julan samen aan de slag om de mooiste projecten te bouwen, terwijl Mijnie met een glimlach toekijkt.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Kasteel Bouvigne Breda - header Eropuit

Ontdek Kasteel Bouvigne

Nèt buiten het stadscentrum van Breda ligt Kasteel Bouvigne. Het eeuwenoude kasteel is een parel ...
Bekijk meer
Warande Tilburg - Header Stedengids

Warande Tilburg

De Warande in Tilburg is een prachtig recreatiegebied dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en ...
Bekijk meer
Courgette rolletjes Recepten

Courgette rolletjes

Een lekker en gezellig hapje: courgette rolletjes van gegrilde courgette met een vulling van onder ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven