Search
Close this search box.
Meest gelezen

Maak je auto klaar voor de vakantie

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kunt. Als je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk om een aantal zaken te controleren zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Je auto klaarmaken voor de vakantie is helemaal niet moeilijk. Mocht je onverhoopt met pech langs de kant van de weg komen te staan, zorg je er met het juiste autogereedschap voor dat je snel weer onderweg bent.

Een lekke band of een loszittend onderdeel kan iedereen overkomen, ongeacht de leeftijd en kilometerstand van de auto. Het is belangrijk om de volgende punten na te lopen om jezelf en je auto goed voor te bereiden op een lange rit:

  • Controleer de olie, koelvloeistof en ruitenvloeistof. Vul de vloeistoffen aan als dat nodig is.
  • Neem eventueel een handzame verpakking met de vloeistoffen mee.
  • Bekijk of je banden nog voldoende profiel hebben en in goede staat verkeren.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning. Als je met de auto op vakantie gaat, is je auto vaak zwaarder beladen. Het is belangrijk om de bandenspanning hierop aan te passen.
  • Controleer de werking van je airco. Je wil natuurlijk dat de airco goed werkt, zeker als je richting het zuiden gaat.
  • Neem een set met auto-/bandengereedschap mee voor het uitvoeren van kleine reparaties.
  • Zorg voor werkhandschoenen, een zaklamp en een veiligheidsset.
  • Niet te vergeten: de auto- en verzekeringspapieren.

Bron foto: Unsplash.com

Meet de conditie van je aircosysteem met een aircotester

Wanneer je een lange rit naar een warm land gaat maken, wil je natuurlijk zeker weten dat de airco van je auto optimaal presteert. Het is niet comfortabel om lang te rijden in een warme auto. Ook het openhouden van de ramen is vaak niet voldoende en zorgt voor veel geluidsoverlast. Met een aircotester meet je heel eenvoudig de conditie van jouw aircosysteem. Zo weet je zeker of jouw airco nog goed koelt en of er genoeg druk op zit. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het vaak nodig om de airco bij te laten vullen. Het bijvullen van de airco is over het algemeen eens in de 4 jaar nodig. Met een aircotester weet je direct of je aircosysteem naar behoren werkt. Een airco tester wordt geleverd met makkelijk afleesbare meters, meerdere slangen en een set met verschillende snelkoppelingen. 

Bron foto: Unsplash.com

Verwissel een lekke band met bandengereedschap

Een lekke band komt altijd op het verkeerde moment. Je kunt je hierop voorbereiden door het juiste bandengereedschap een vaste plek in de auto te geven. Zeker wanneer je met de auto op vakantie gaat, biedt het rust als je weet dat je zelf je band kunt verwisselen. Met een kruissleutel, een krik en het reservewiel zorg jij ervoor dat je zo weer onderweg bent. Ook is het handig om tijdens je vakantie een bandenreparatieset en bandenspanningsmeter bij je te hebben.

Bron foto: Unsplash.com

Voer reparaties uit met het juiste autogereedschap 

Met autogereedschap kun je zelf de nodige reparaties aan je auto uitvoeren. Uiteraard is het belangrijk om dit zo veel mogelijk vóór je reis te doen. Niet alle autogereedschappen zijn immers geschikt om mee te nemen. Momentsleutelsringsleutels en acculaders zijn voorbeelden van gereedschappen die je wel gemakkelijk een plekje tussen de bagage kunt geven. Zorg voor het juiste autogereedschap en een auto die naar behoren werkt, zodat jij van een zorgeloze vakantie kunt genieten!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven