!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Search
Close this search box.
Meest gelezen

8x een bierflesje openen (zonder opener)

Ken je het vervelende gevoel wanneer je over het strand struint, de sleutel in de deur van een vakantiehuisje steekt of tenthaken in de grond slaat en je ontdekt dat je de flesopener bent vergeten? Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarvoor dien je deze acht gouden tips te onthouden waarmee je op een alternatieve manier jouw bierflesje opent. Proost!

Bron foto: Unsplash.com

Vuurtje erbij

We trappen af met – goed mogelijk – de bekendste manier: de aansteker. Bijna altijd tref je wel iemand in jouw buurt die een aansteker bij de hand heeft. Zet de aansteker tussen de bierdop en jouw hand, waar je de nek van het flesje mee vasthoudt. Wip de dop op die manier omhoog; dit zou zonder al te veel kracht moeten lukken.

Bron foto: Unsplash.com

Om door een ringetje te halen

Draag je een stoere ring als stijlvol accessoire voor jouw kledingset? Dan hoef je ook niet verder te zoeken naar een daadwerkelijke bieropener. De ring kan perfect als zodanig dienstdoen. Plaats jouw hand over het flesje en haak de bierdop tussen de ring en jouw vinger. Beweeg je hand naar voren en voilà, de klus is weer geklaard! Het kan wel schadelijk zijn voor jouw ring; een tip is om bijvoorbeeld een ring te kopen die van zichzelf al een opener is.

Bron foto: Unsplash.com

Roeien met de riem(en) die je hebt

Ook met behulp van een andere accessoire dan jouw ring kun je jouw bier openen. De gesp van jouw riem werkt namelijk prima als hefboom. Zorg wel dat je een gesp hebt die groot genoeg is voor de dop van het flesje. Op deze manier kun je overal een lekker biertje drinken. Vergeet met de andere hand niet jouw broek vast te houden, anders zakt hij misschien af. Dat zou natuurlijk raar zijn als je nog geen biertje op hebt.

Bron foto: Unsplash.com

Met twee kun je meer

Twee is altijd beter dan een. Heb je twee flesjes? Houd dan een van de twee flesjes op zijn kop en zet de rand van dit flesje tegen de rand van het andere flesje. Je schraapt daarmee als het ware met de ene bierdop langs de andere. Trek omhoog en jouw flesje is open! Dit werkt tevens met een leeg flesje. Wil je met zijn tweeën genieten van een heerlijke biertje? Dan dien je voor het tweede flesje een van deze zeven andere tips te gebruiken.

Bron foto: Unsplash.com

Elastisch

Ken je die rubberen pottenopeners nog die vroeger veel werden gebruikt? Zeer vernuftig gereedschap! Mocht je die niet meer hebben, kun je op eenvoudige wijze namaken. Pak hiervoor een postelastiek en wikkel deze strak om de nek van het flesje, onder de rand van het dopje. Zet vervolgens jouw hand om het elastiek en draai hard. Het dopje wordt zo omhoog gewrikt. De kracht van elasticiteit!

Bron foto: Unsplash.com

Keukengerei

Ben je ergens op bezoek of ontbreekt de bieropener in het vakantiehuis? Ook met iets simpels als een eetlepel kun je jouw bier openen. Zet het puntje van de lepel onder de rand van het dopje en beweeg de lepel naar boven, zodat het dopje losschiet. Dit geeft hetzelfde effect als een aansteker voor het openen van het biertje.

Bron foto: Unsplash.com

Papier hier, dank u wel

Een A4 papier kan maar zeven keer dubbelgevouwen worden. Echt waar, zeven keer. Nu ga je het proberen hè? Bij de poging ga je waarschijnlijk al moeite hebben na de vierde of vijfde vouw. Echter heb je voor deze openingstechniek gelukkig maar vier vouwen nodig. Vouw een A4 meerdere keren dubbel, zodat je een dikke strook papier overhoudt. Zet deze strook dan onder de rand van het dopje en duw de dop op die manier naar boven.

Bron foto: Unsplash.com

Kratje bier voor ongeremd plezier

Wellicht zag je deze aankomen, maar soms moet je voor de oplossing van een probleem echt even terugkeren naar de kern. In dit geval het bier. Ze worden veelal in kratten verkocht, en de randen hiervan kun je op dezelfde manier gebruiken. Druk het bierflesje een klein beetje schuin tegen de rand van de krat aan en zet een klein beetje kracht op de dop. Zo krijg je vanzelf het welbekende slisgeluid te horen!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Header olm Nieuws

Hoera, Van Dal bestaat 73 jaar!

Hoera, wij zijn jarig! Vandaag blaast Van Dal mannenmode 73 kaarsjes uit om deze mooie mijlpaal te vieren. ...
Bekijk meer
Jan-van-workum-header Man op zijn best

Column – Durf te vragen

Wie vraagt, zal worden overgeslagen. Dat werd mij al vroeg ingeprent door mijn ouders en ...
Bekijk meer
Onbezorgd op vakantie met de juiste inpaklijst - header Eropuit

Onbezorgd op vakantie met de juiste inpaklijst

Binnenkort op vakantie? Struinen door smalle stegen, een borrel drinken op een pittoresk plein en ...
Bekijk meer

Zomeropruiming

Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven