!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

5x weetjes over de geschiedenis van het WK voetbal

Op 21 november wordt in Qatar de aftrap genomen voor het WK voetbal 2022. Nederland speelt tegen het gastland Qatar. Gek genoeg speelt het gastland niet de openingswedstrijd, maar mogen Nederland en Senegal het wereldkampioenschap openen. Dit is voor het eerst sinds 2002 dat het gastland niét opent. Met deze voorzet leek het ons leuk om nog 5 weetjes over de geschiedenis van het WK voetbal voor te schotelen. Lees daarom snel verder! Dit zijn 5 weetjes over de geschiedenis van het WK voetbal.

Bron foto: Unsplash.com

Uruguay, het begin van alles

Het kleine Zuid-Amerikaanse land Uruguay was in 1930 het allereerste land dat het WK voetbal mocht organiseren. Er deden dertien landen aan mee en Uruguay won ook meteen dat eerste toernooi. Het spel zag er toentertijd wel anders uit. Gele en rode kaarten bestonden niet, evenals de tv, waardoor maar weinig mensen getuige waren van de eerste WK-titel van Uruguay.

Bron foto: Unsplash.com

3x is geen scheepsrecht

Het Nederlands elftal stond al drie keer in de finale van een WK voetbal. In 1974, 1978 en 2010 was het zover. Helaas bleek de tegenstander net te sterk in al deze bloedstollend spannende finales. Duitsland won in 1974, Argentinië in 1978 en Spanje in 2010, nadat Nederland in de groepsfase nog van ze gewonnen heeft. Maar… Wellicht is vier keer wél scheepsrecht voor Nederland. We gaan het zien in Qatar!

Bron foto: Unsplash.com

De slag van Bern

Het WK van 1954 werd in Zwitserland gespeeld en de wereld was getuige van enkele fantastische spelers en teams. Het Hongarije van Ferenc Puscas en het Duitsland van Fritz Walter waren toonaangevende voorbeelden. Helaas was dit WK ook een oogopener voor het feit dat niet alles even goed geregeld was. In de kwartfinale won Hongarije van Brazilië. De Brazilianen waren daar zo verbolgen over dat ze met z’n allen de kleedkamer van de Hongaren binnenvielen en een massale vechtpartij begonnen dat met enkele gewonden eindige. Niemand werd echter gestraft.

Bron foto: Unsplash.com

Het bedrog van Gijon

Matchfixing. We kennen het allemaal als een vorm van vervalsing waar hard tegen opgetreden moet worden. In 1982 werd dit probleem urgent toen Algerije dreigde door te gaan in de groepsfase ten koste van West-Duitsland of Oostenrijk. Beide landen vonden dit niet kunnen. Ze spraken onderling af om een bepaalde uitslag te behalen en voor de rest van de wedstrijd rustig de bal rond te spelen en niets te doen. Dit schandaal is nu de reden waarom de wedstrijden in de laatste speelronde altijd op hetzelfde tijdstip plaatsvinden.

Bron foto: Unsplash.com

Aziatisch debuut

Het WK in 2002 werd gespeeld in Japan en Zuid-Korea. Een tweeledig unicum in de geschiedenis van het WK: ten eerste was het WK van 2002 het eerste WK dat in Azië georganiseerd werd en ten tweede ook het eerste WK dat in twee landen werd gespeeld. Zowel Japan als Zuid-Korea hadden allebei tien ‘speelsteden’. Leuk weetje: in Sapporo (Japan) werd voor het eerst gespeeld in een volledig indoor stadion.

Vier oranje met Van Dal

Met deze vijf weetjes over de geschiedenis van het WK kan je indruk maken op jouw vrienden en familie tijdens het aanmoedigen van het Nederlands elftal. Heb jij de vlag al hangen en je Wuppies al op de vensterbank gezet maar wil je nog meer voor oranje gaan? Bekijk dan onze oranje collectie om helemaal in de WK-stemming te komen!

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Granola met banaan - header Recepten

Gezoete granola met banaan

Maak snel en gemakkelijk deze heerlijke granola gezoet met banaan. Voeg de ingrediënten samen en ...
Bekijk meer
suède loafers met korte broek op het strand Mode

Suède loafers: dé schoen voor deze zomer

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om een ...
Bekijk meer
5x avontuurlijke wandelpaden in Noord-Brabant - header Eropuit

5x Avontuurlijke wandelpaden in Noord-Brabant

Heb je zin in een avontuurlijke wandeling? Dan ben je in Noord-Brabant aan het juiste ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven