Home » Mannendingen » Man op zijn best: Zūndapp 527
Man op zijn best: Zūndapp 527

De klantenkring van Van Dal mannenmode kent veel stoere en stijlvolle mannen. Neem nou Cees; deze rasechte snelheidsduivel vindt het heerlijk om met zijn trouwe tweewieler over het asfalt te scheuren. Het avontuurlijke zit hem in het onderweg zijn. Of het nou om een onbekende bestemming gaat of juist een vaste route; Cees kan er geen genoeg van krijgen!

Zūndapp 527

Cees de Swart (73 jaar), woont in Baarle-Nassau

Samen met zijn maat Gust

Cees begint gelijk gepassioneerd te vertellen: “Daar staat ‘ie dan. Op deze brommer maak ik nog wekelijks een ritje van zo’n 80 tot 100 kilometer. Heerlijk om in de omgeving rond te toeren en zo even je hoofd leeg te maken.” Hij toert het liefst samen met zijn maat Gust die zijn Zūndapp afwisselt met zijn Kreidler. Een van hun favoriete bestemmingen is Herberg De Bockenreyder in Esbeek, wat een enkele reis van 25 kilometer spant. Natuurlijk is dit het lekkerst met koffie en een appelflap.

Een echt brommerkarakter

Cees de Swart uit Baarle-Nassau is de trotse eigenaar van een Zūndapp CS50 uit het bouwjaar 1976. De 527 serie is de opvolger van de daarvoor geproduceerde 517. Het verschil zit hem vooral in een ander koelsysteem. Mooi zijn ook de spaakwielen die deze een echt brommerkarakter geven. Een tijdje terug sleutelde Cees als gepensioneerd elektromonteur zelf nog regelmatig aan het motorblok. Maar de laatste keren heeft hij het onderhoud uit laten voeren in Ulicoten: “… dan ben ik er na het betalen vanaf en hoef ik niet zelf meer op m’n knieën; die tijd heb ik nu wel een beetje gehad.

Verder zijn Cees en zijn vrouw Marleen vaak in de moestuin van de oude wielerbaan van Baarle te vinden. Hier kweken ze zelf veel verschillende groenten en er is een gedeelte vrijgehouden voor een diversiteit aan snijbloemen. Deze zijn uitermate geschikt om op de tafel van de tuinset te staan.

Heerlijk om in de omgeving rond te toeren en zo even je hoofd leeg te maken

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Man op z'n best | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: