Home » Mannendingen » Maak jouw barbecue zomerklaar
Maak jouw barbecue zomerklaar

Het barbecueseizoen is inmiddels weer begonnen. Misschien heb jij al enkele keren de grill aangestoken of moet je ‘m juist schoonmaken. Toch kan er een ding zeker gezegd worden: de zon op je gezicht, de geur van geroosterd vlees en een ijskoud drankje zijn heerlijk! Maak daarom jouw barbecue zomerklaar met de volgende tips!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Tip 1: Zorg voor een goede barbecue

Misschien wel een beetje doorzichtig, maar wat heb je nodig om te kunnen barbecueën? Juist… Toch is een barbecue aanschaffen nog niet zo makkelijk. Ga jij voor een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue, een elektrische barbecue of maak jij liever gebruik van een slowcooker? Let hierbij op de tijd: het authentieke barbecuegevoel behaal je met een barbecue op houtskool – deze duurt het langst. Wil jij snel een burger braden? Kies dan voor gas of elektrisch. Let bij dat laatste er wel op dat je hier een stopcontact voor nodig hebt. De grootte is daarnaast ook belangrijk. Kook jij graag voor grote groepen of bak jij liever in een klein gezelschap? Neem al deze overwegingen mee bij de aanschaf van jouw barbecue.

Tip 2: Schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van je barbecue helpt om de prestaties te behouden en de levensduur te verlengen. Allereerst wacht je natuurlijk tot de grill volledig is afgekoeld en verwijder je aangekoekt vuil en vet van de roosters met een grillborstel. Maak de binnenkant schoon met een sopje warm water en afwasmiddel en controleer (bij gasbarbecues) de gasleiding regelmatig op lekkages.

Tip 3: Gereedschap

Met een simpele barbecuetang kan je al een goede en gezellige barbecue houden. Toch zijn er nog veel meer leuke en handige gereedschappen om van jou een ware barbecuemeester te maken. Steek jouw houtskoolbarbecue aan met een houtskoolstarter; het is veiliger en jouw briketten branden een stuk sneller. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een spatel en hamburgerpersen om echte hamburgers te maken. Gebruik ijzeren spiesen voor de schaschlik en saté en probeer een vishouder om de optimale vis te bakken.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Tip 4: De juiste kleding

Het kan ook niet anders dat Van Dal mannenmode over de juiste barbecuekleding beschikt. Een ding is zeker: als je buiten barbecuet is het lekker weer. Kleed je daarom ook lekker zomers met een korte broek, een T-shirt of polo en de stijlvolle schoenen. Kies bijvoorbeeld deze Lerros korte broeken, gecombineerd met modern overhemd en maak jouw kledingset compleet met de Bartlett schoenen.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Buiten huis | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: