Home » Mannendingen » Leuke spellen voor 2 personen voor op de camping
Leuke spellen voor 2 personen voor op de camping

U kent het wel. Vakantie staat eindelijk voor de deur, de caravan is perfect ingericht en de tank is tijdig volgegooid. De vaste staanplek of nieuwe hotspot staat al aangekruist op de routeplanner en u bent klaar voor vertrek. Om de twee uur plant u een korte pauze in en na een lange rit zult u aankomen op plaats van bestemming. Dan is het tijd voor ontspanning: gaat u voor een krant, een  spannend boek of een leuk spelletje? Wij geven enkele tips voor uw volgende avontuur!

Ga voor een uitdagend kaart-, dobbel- of bordspel!

Speelkaarten

Bron foto: Unsplash.com

Kaartspellen

Ze doen het eigenlijk altijd goed. Of u nou plaatsneemt op een uitklapstoeltje of een ander creatief zitelement gebruikt, een gezellig kaartspel brengt al snel de vakantiestemming op gang. Eenvoudig met zijn tweeën te spelen en ideaal om elkaars gevreesde tegenstander te zijn. Een goede inkopper is pesten. Hierbij leggen beide spelers omstebeurt een kaart op de stapel die eenzelfde kleur of eenzelfde waarde heeft als de laatste kaart. Door vernuftige strategieën kunnen spelers elkaar ‘pesten’ en het hele spel omgooien. UNO! en Skip-Bo zijn moderne varianten van dit kaartspel die elk een leuke afwisseling op de strategie bieden. Een ander leuk kaartspel is jokeren. Hierbij draait het om setjes maken met kaarten die opvolgend of gelijk in nummer zijn. Wie als eerst uitkomt, wint! Het voordeel van deze kaartspellen is dat ze laagdrempelig zijn in moeilijkheidsgraad, maar u wel urenlang kunnen bezighouden.

Yahtzee

Bron foto: Unsplash.com

Dobbelspellen

Liever spelen met een dobbelsteen die u in het heetst van de strijd uit de brand kan helpen? Volkomen begrijpelijk. Yahtzee, het meest compacte en best verkochte dobbelspel ter wereld, mag u dan niet overslaan. Met vijf dobbelstenen en een smalle koker bouwt u slim een puntentotaal op die u op een scoreblok noteert. Hopelijk wordt u na dertien rondes de winnaar! Geef Qwixx ook een kans; deze speelt u ook met een scorebord en wel zes dobbelstenen, waarvan vier gekleurde. Na een worp kunnen spelers door elkaar heen getallen van hun scorebord afkruisen van zowel de witte als gekleurde dobbelstenen en is het de bedoeling om rijen te sluiten. Het spel eindigt wanneer spelers vier strafvakjes vult (voor het niet invullen van getallen) of wanneer twee van de dobbelstenen uit het spel worden verwijderd (na het sluiten van een rij). In een potje Regenwormen daarentegen, welke maximaal een half uurtje duurt, kunt u wel willen afbakenen, maar werkt het net even anders. Het doel is om de meeste regenwormen te verzamelen door middel van de dobbelstenen, maar u kunt deze ook van een tegenstander afpakken. Degene die de meeste regenwormen heeft aan het einde van het spel, wint. Stop dus maar met bij elkaar slijmen en speel verstandig!

Monopoly

Bron foto: Unsplash.com

Bordspellen

Veel bordspellen zijn tijdloze klassiekers. Neem nou Ganzenbord, het ovaalvormige spel waarbij het de bedoeling is om exact uit te komen met de ogen van de dobbelstenen. Overschrijdt u de nummers met uw worp, moet uw ‘gans’ weer de andere kant op. Onderweg wachten slinkse hindernissen u op om u van uw doel weg te trekken. Een spel dat alle kanten op kan gaan! Dat geldt immers ook voor Monopoly, het bordspel dat zich richt op het kopen en bebouwen van straten, een beetje geluk en vooral een doordachte strategie. Belandt u op straten die uw tegenstander toebehoren? Dan wordt het betalen! De eerste zonder geld of bezittingen verliest, waardoor een potje dat onderhandelingen toestaat soms urenlang kan duren. Mens erger je niet is nog een extra optie; maak rondes met vier van uw eigen pionnen zonder dat u door die van uw tegenstander(s) wordt geslagen. Simpel, maar altijd goed!

Nog niet uitgespeeld? Doe het dan op de ultieme Van Dal manier met onze prijspuzzel van de maand juli welke u kunt uitprinten of het befaamde vDal Puzzelboekje! Wij wensen u alvast veel plezier en hopen dat u het naar uw zin heeft op uw camping!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: