Home » Eropuit » Leuke plekken om naartoe te gaan met vrienden
Leuke plekken om naartoe te gaan met vrienden

Er zijn natuurlijk een heleboel leuke steden in Nederland en de rest van Europa te vinden, maar hoe kies je de leukste plekken voor een weekend eropuit met je vrienden? Het hangt af van een aantal factoren. Ga je een enkele dag op pad, of vertoef je een heel weekend? Ga je winkelen of lekker uitwaaien aan het strand? Ga je met twee, drie of meer vrienden? Wij geven je alvast inspiratie zodat je leuke plekken hebt om naartoe te gaan met vrienden.

hoed in het water

Bron foto: Unsplash.com

Bestemmingen

Er zijn natuurlijk veel landen waar je naartoe kan gaan met vrienden. Welk land ideaal is voor jouw vriendengroep, blijft dan natuurlijk de vraag. Hierbij spelen prijs, temperatuur, soort vriendengroep en de persoonlijkheid binnen de vriendengroep een belangrijke rol. Is de vriendengroep avontuurlijk? Dan kom je al snel uit op een Scandinavisch land zoals Zweden of Noorwegen. Is de vriendengroep vooral uit op gezelligheid? Dan trekken bestemmingen zoals Portugal, Italië of Spanje jullie wellicht eerder. Toe aan rust? Wijk dan eens uit naar Malta.

Steden

Ben je een echte fijnproever? Dan is de stad Lecce iets voor jou. Het is een mooie stad in Italië die bekend staat om zijn mooie barokarchitectuur. Er zijn een paar dingen die je op deze locatie gedaan moet hebben. Denk hierbij aan het proeven van de vers gemaakte pasticciotto, het slenteren over Piazza Sant’Oronzo, het laten maken van een souvenir of neem vooral een lekkere lokale wijn. Ook moet je echt eens koekeloeren in het kleurrijke Kopenhagen, proef je de Hongaarse goulash in Boedapest en loop je een rondje over de Ramblas in Barcelona. Stuk voor stuk topkeuzes!

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Avontuur

Ga je graag van plek naar plek? Dan ben je meer een hopper! Ideaal om met je vrienden een groepskampeerrondreis te organiseren. Hierbij kom je op plekken die je anders niet zou zien en is het iets rustiger dan de centrale locaties waar het wemelt van de toeristen. Hierbij heb je echt tijd voor je vrienden. Denk hierbij aan een rondreis door Luxemburg, Elzas, Jura en Bourgogne. Bovendien is dit een stuk van Europa dat nog erg onbekend is, waardoor het je zeker kan verrassen. Op naar een mooi avontuur!

Bron foto: Unsplash.com

Eropuit

Een stedentrip met je vrienden is altijd leuk. Bij een stedentrip is het wel zo belonend om een stad op te zoeken waar veel te doen is. Hierdoor hoef je je niet te vervelen en heb je een mooi beeld van de stad. Ook rijden er in dit soort steden vaak tourbussen waarmee je alle leuke plekken meepikt. Maar welke stad is het leukst voor jou? Voorbeelden van steden waar vaak stedentrips worden gedaan zijn Lyon en Parijs. Natuurlijk kan een stedentrip dichterbij net zo goed. Denk hierbij aan AmstelveenGroningen en Haarlem. Wist je dat het oudste station van Nederland zich in Haarlem bevindt? Moet je gezien hebben!

Bron foto: Unsplash.com

In eigen land

Wil je graag meer van Nederland zien? Perfect! Hier tref je talloze leuke plaatsen die niet zo bekend zijn, maar een prachtige, oude stad hebben. Zit je graag aan het water en ben je graag niet in te populaire steden? Navigeer dan eens naar het Zeeuwse Veere of Zierikzee. Vind je het binnenland mooier? Proef dan de karakteristieke kazen in Gouda. Ook grote steden zijn leuk om te bezoeken, zoals Utrecht. In de oude binnenstad pronkt menig restaurant en grachtenpand langs het water. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen in Nederland.

Bron foto: Unsplash.com

een man draagt een hoed op een paard

Bron foto: Unsplash.com

Uitstapjes

Er zijn verschillende uitstapjes die je in Nederland kunt doen. Ben je een echte waterrat? Dan is het leuk om met je vrienden rond te varen of naar het strand te gaan. Ben je in voor een lekker drankje? Neem dan plaats op een bourgondisch terras of waag jezelf aan een gezellige barbecue. In Haarlem heb je zelfs het Raecks Café waarbij je wijnslokken mag tappen – probeer dus ook allerlei smaken! Ook heb je leuke bierrestaurants en kan je altijd nog naar een wijnproeverij of bierbrouwerij gaan. Dit zijn allemaal leuke dingen om te doen met je vrienden.

 
 

Tips

Als je denkt aan eropuit gaan, heb je misschien wel een verlanglijst waar je meest gewilde activiteiten op staan. Wie weet hebben je vrienden die ook! Zo niet, dan kun je die maken. Laat alles wat je tegenhoudt om iets te doen even los en kijk met een frisse blik naar mogelijkheden. Lijkt een bungeejump je vet? Wil je in haast geheime platenzaken ronddwalen om die ene LP te vinden? Weet je iets knotsgeks te bedenken dat echt niet mag ontbreken? Geweldig! Zoek daarbij een bestemming die je dat kan geven en ga erheen.

 

Bron foto: Istockphoto.com

Bron foto: Van Dal mannenmode

Van Dal heeft een kledinglijn die bij alle gelegenheden past. Neem daarom gerust een kijkje op de website en laat je verrassen! 

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: