Home » Eropuit » Bijzondere plekken » La Trappe fietstocht
La Trappe fietstocht

Hoe kun je een simpel fietsrondje uitbreiden naar een dynamisch en inspirerend avontuur waarbij je je smaakpalet verruimt? Nou, met een bourgondische fietstocht in het teken van La Trappe waarbij het draait om het proeven! Kies een route die het best bij jou past en ontdek wonderlijke biersoorten die je nog niet eerder geproefd hebt.

Bron foto: Unsplash.com

DIVERSE ROUTES OM UIT TE KIEZEN

Blauw, groen, paars of rood?

Nee, we bedoelen geen blauwkleurig bier of code rood voor een of andere storm die op begint te draven. We hebben het over de verschillende fietsroutes die met een kleur worden aangeduid. Dat leggen we graag even uit. Voor deze routes zoomen we even in op Tilburg, de Brabantse stad vanwaar je vertrekt. Neem Vila Pastorie aan de Hoevenseweg als uitgangspunt; hier komen de meeste routes langs. Vervolgens kun je de route afstemmen op de richting die je op wilt gaan en hoeveel kilometers je wilt afleggen.

De korte blauwe route (41 km) komt in zuidelijke richting in plekken als Biest-Houtakker, Baarschot en Hilvarenbeek. De blauwe route (50 km) voegt daar nog Lage Mierde, Dun en Hoogeind aan toe, wat goed is voor wel vijf extra gezellige kroegen! De groene route spant 32 km, wat de kortste van alle routes is. Ideaal als je een waardige route wilt afleggen maar niet erg lang onderweg wilt zijn. Deze noordelijke route komt langs Biezenmortel, Udenhout en Berkel-Enschot. Een kilometer langer is de paarse route (33 km), welke Nieuwkerk als extra stop toevoegt. Als laatst op de fietsroutekaart staan de rode fietsroute kort (35 km) en de rode fietsroute (58 km) genoemd. Deze oostelijke tocht gaat door Moergestel, Haaren en Heukelom, terwijl de uitgebreide versie Spoordonk, Oirschot en Evenheuvel meepakt.

 

Bron foto: Unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Wat is er te doen?

Het belangrijkste aan het fietsen van de La Trappe route is dat je een frisse neus haalt en geniet van de rustgevende contreien. Het zijn mooie afstanden om er echt even lekker uit te zijn. Daarbij hebben de plaatsen waar je met je stalen ros doorheen koerst leuke cafés, kroegen en andere bezienswaardigheden. Of je nou een geschuimd glas scoort bij EeThuisTwintig in Tilburg of een goudgele rakker proost bij het sfeervolle Il Tavolino in Oirschot; je gaat zonder twijfel bieren proeven die je nog niet bekend waren. Houd je graag bij welke brouwsels voor herhaling vatbaar zijn? Leg dan je smaakervaring vast in de populaire app Untappd, waar je deze ervaring deelt met andere appgebruikers en van elkaar kunt leren.

Wat is er te doen in de omgeving?

Naast fietsen en bier drinken raden we aan veel om je heen te kijken. Tilburg wordt landelijk erkend als dé textielstad waardoor een bezoek aan het TextielMuseum hartstikke leuk is. Sinds 1958 kun je hier alles leren over design, kunst en erfgoed én kun je zelfs productieprocessen volgen in de werkplaats.

Wanneer je je in Oirschot begeeft moet je even een pitstop inlassen bij De Grote Stoel, wat letterlijk een uitzonderlijk grote stoel in het stadscentrum is. Even picknicken of rustig uitademen in een natuurreservaat? Ga dan naar de Oisterwijkse Bossen en Vennen, een ware parel voor ontspanning. Heb je zelf nog niet te missen tips? Geef ze dan vooral door!

EEN OMGEVING DIE JE GEZIEN MOET HEBBEN

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Bijzondere plekken | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: