Home » Algemeen » Koopzondag tijdens Tweede Pinksterdag
Koopzondag tijdens Tweede Pinksterdag

In de categorie vrije dagen is dit helaas weer de laatste officiële feestdag voor kerst. Met officieel bedoelen we overigens niet dat iedereen verplicht vrij is, want een bedrijf heeft dat altijd nog zelf in de hand. Maar, toegegeven, vaak betreft het wel een vrije dag. Op zondag 5 juni en maandag 6 juni is het namelijk Pinksteren. Pinksteren wordt gezien als het begin van de kerk waarbij de Heilige Geest neer zou dalen op aarde. De naam Pinksteren is afgeleid uit het Griekse woord pentekostè, wat vijftig betekent. Pinksteren is namelijk precies vijftig dagen na Pasen. Eerste Pinksterdag is de officiële feestdag waarbij Christenen stilstaan bij bovengenoemd fenomeen. Hierdoor zijn ook alle Van Dal winkels gesloten. Ga er desondanks toch lekker op uit tijdens Tweede Pinksterdag.

In het voorjaar is het heerlijk om door een winkelstraat te lopen en jezelf achteraf te trakteren op een goudgele rakker op een gezellig terras. Dit kan ook in de steden Baarle-Nassau, Beek, Breda, Nieuwegein en Tilburg. Kom langs een van onze winkels, haal de nieuwste zomercollectie in huis en ontvang standaard 10% klantenkorting op jouw artikelen.

Buiten het winkelen is er nog veel meer te doen in bovengenoemde steden. Ga heerlijk wandelen in het Nederlands-Belgische dorp Baarle-Nassau, bezoek bourgondisch Breda of ontdek de geschiedenis van textiel in Tilburg. Ga je liever winkelen om de allerlei nieuw moois te bemachtigen? Bezoek dan Makado Beek of Cityplaza Nieuwegein!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Algemeen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: