Home » Algemeen » Jaren 2010 kleding heren
Jaren 2010 kleding heren

Waar de jaren ’00 de zogeheten Y2K fashion inluidden borduren de jaren 2010 daarop voort. De mannenmode moderniseert ieder jaar tot de stijlen die we vandaag de dag kennen. Opvallend is dat we bij mode uit 2010 minder opkijken naar voorbeelden uit de muziek- of filmindustrie – wat vooral de mode van afgelopen jaren bepaalde maar wennen aan de invloed van influencers. Wat dat allemaal teweegbrengt lees je vandaag; dit is jaren 2010 kleding voor heren!

Jaren 2000 hiphop

Bron foto: Unsplash

Stijliconen jaren 2010

Om de stijliconen jaren 2010 te identificeren hoeven we niet ver te zoeken. Neem bijvoorbeeld Kanye West, een van de meest invloedrijke muzikanten en stijliconen die er zijn. Hij drukt zijn stempel op de mode van morgen en vindt altijd manieren om te verrassen. Voorheen deed Kanye dat vanuit zijn affiniteit met Louis Vuitton en Nike, nu bijvoorbeeld met zijn eigen Yeezy lijn bij Adidas. Zo heeft hij lederen shirts, satijnen colberts en knalrode sneakers eigen gemaakt waar velen inspiratie uit haalden. Een ander stijlicoon die een blijvende indruk achterlaat is Neil Patrick Harris, een acteur die vooral bekendheid kreeg door zijn rol in How I Met Your Mother. Zijn verschijning is vrijwel altijd spontaan met een formeel randje: overhemden met gilet, bretels, een colbert en vaak schoenen met lakleer.

Laten we ook George Clooney niet vergeten. De succesvolle acteur laat ieder pak er onverslaanbaar stijlvol uitzien, of het nou in een Nespresso-reclame is of in een grote filmkraker. Om nog een stijlicoon uit te lichten noemen we profvoetballer Cristiano Ronaldo. Door zijn enorme vermogen heeft hij een minstens zo enorme garderobe. Ronaldo haalt de skins jeans met gaten op de voorgrond, evenals donkerkleurige vesten met hoge ritsen en coltruien.

Jaren 2010 stijl

De jaren 2010 stijl nodigde mannen uit om te focussen op comfort. Hoewel skinny jeans een deel van het decennium domineerden om de hipster look uit te dragen, kwamen de lossere broeken terug en werd comfortabele kleding populair. Het kon dan ook zeker op een stijlvolle en sportieve manier. Met name in het begin van het decennium is er een opvallende opkomst in neondetails. Mannen dragen steeds meer truien, sweaters en vesten met grafische prints, logo’s en teksten die door een neonkleur goed opvallen. Dit kan een rits zijn, maar ook een zak of afwerking in de mouw. Onze kleding van Lerros laat deze details nog regelmatig in de nieuwe collecties terugkomen. Daarbuiten doen we veel inspiratie op bij de stijliconen van de jaren 2010 en ontwikkelen we diverse uitstralingen. Lees verder om te weten waar dat allemaal over gaat.

Ook kleding met legerpatroon begon zich te laten zien als een stijlontwikkeling. Waar het vanuit het leger zelf een praktische functie had, kreeg het nu juist aanzien in mannenmode, tevens werd er langzaamaan met verschillende kleuren, patronen en vormen gewerkt. Daarna ontstond er een soort tweestroming in stijlen: de vrijetijdskleding en de geek chic fashion.

Hipster look

De hipster look kreeg ook steeds meer aanzien. Een hipster wordt gedefinieerd als een jong persoon die eigentijds en trendy is. Wellicht een breed begrip, maar toch roept de term eenzelfde beeld op bij de meeste mensen, namelijk vintage kleding, kleurrijke accessoires en een ruimdenkende houding. Met name in het begin van de jaren 2010 ritste een hipster skinny jeans dicht terwijl hij dat combineerde met vrolijk gekleurde bovenkleding.

Stijlvolle en sportieve look

De stijlvolle en sportieve look van de jaren ‘2010 is modebewust en subtiel. Denk hierbij aan felgekleurde polo’s met stippen of strepen, chino’s in alle denkbare kleuren en overhemden met  grappige patronen en prints. Zo werden kleuren nog altijd op elkaar afgestemd en konden mannen stijlvol voor de dag komen, maar toch op een vlotte manier. Etiket kan steeds meer achterwege blijven en de man kan zijn ware ik laten zien.

Comfortabele kleding

Het loslaten van etiket staat ook des te meer toe dat comfortabele kleding de garderobe van de moderne man mag verrijken. De wat wijdere broeken vinden hun weg terug naar de mannenmode alsook de warme vesten met rits en truien met niet-deelbare ritssluiting. Dit zijn ritsen die op borsthoogte stoppen; ideaal om daarvanuit je overhemd te laten opvallen. Kabeltruien bewijzen zichzelf ook als uiterst comfortabel – deze halen zelfs de collectie bij Van Dal! Ook in formele aangelegenheden gaat comfort zwaarder wegen: kostuums worden gecombineerd met sneakers.

Jaren 2000 spijkerstof

Bron foto: Van Dal mannenmode

Jaren 2000 grote bril

Bron foto: Unsplash

Jaren 2000 leren schoenen strak in pak

Bron foto: Van Dal mannenmode

Stoer, sportief en comfortabel in een

De mengeling van stoer, sportief en comfortabel vormt in grote lijnen de basis van veel kleding die bij Van Dal wordt verkocht. Merken als Bartlett, Max Goodman en Casa Moda interpreteren de diverse trends elk op hun eigen manier waardoor onze klant zich zowel stoer als sportief als comfortabel kan kleden.

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Algemeen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: