Home » Stijlvolle mode » Jaren 2000 kleding heren
Jaren 2000 kleding heren

De millenniumwisseling stond in veel opzichten voor een nieuw begin. De kleurrijke nonchalance van grunge, hiphop, gabbers en kakkers kenmerkte de jaren ’90 waarna er in de jaren ‘00 plek ontstond voor een nieuwe wending van het straatbeeld. Maak kennis met decennium van Y2K fashion, frisse stijliconen en typerende vrijetijdskleding. Dit is de mode van de jaren 2000 voor heren!

Jaren 2000 hiphop

Bron foto: Unsplash

Y2k mode

Nieuw millennium, nieuwe kledingtrends. Zo simpel is het. Terwijl de gulden plaatsmaakt voor de euro wordt de Y2K mode een fenomeen. Y2K is een Engelse afkorting voor Year 2K, ofwel jaar 2000. De invloeden van het voorgaande decennium galmt nog een tijd door en vermengt zich met nieuwe inspiraties.

Stijliconen jaren ’00

Die nieuwe inspiraties werden dan ook vooral opgedaan door te kijken naar de stijliconen van de jaren ’00. Voormalige boyband *NSYNC was er vroeg bij om een grote indruk achter te laten. Er zat een zeker eenvoud in de mannenkleding; deze was meestal eenkleurig, in ieder geval per kledingstuk. De details van de kleding, zoals opgestikte glitters, voelbare opdrukprints en glanzende afwerkingen, zorgen ervoor dat iedere kledingset iets spannends had. Door de invloed van grote hiphopsterren als Pharrell, Nelly en Eminem werden sportieve elementen ook populairder. Zij waren vaak te zien in kleurrijke kledingsets, trainingspakken en baggy broeken. Niemand minder dan David Beckham drukte tevens zijn stempel op de jaren ’00. Met zijn uitstraling zorgde hij dat al zijn kledingkeuzes er uitgedacht uitzagen, of hij nou in sportkleding verscheen of in een blauwe spijkerbroek met wassing.

Jaren ‘2000 stijl

De jaren ‘2000 stijl kende eenvoud, maar wel op een doordachte en stoere manier. Voelbare kledingelementen kenmerkten de kleding van toen; opgedrukte prints, gespen, ritsen, zakken en andere extra’s waren toonaangevende toevoegingen. Spijkerstof werd van top tot teen gedragen, mede door artiesten Justin Timberlake en Jay-Z. Dit was jarenlang een veelbesproken uitstraling, vooral typerend voor deze periode.

Ook kleding met legerpatroon begon zich te laten zien als een stijlontwikkeling. Waar het vanuit het leger zelf een praktische functie had, kreeg het nu juist aanzien in mannenmode, tevens werd er langzaamaan met verschillende kleuren, patronen en vormen gewerkt. Daarna ontstond er een soort tweestroming in stijlen: de vrijetijdskleding en de geek chic fashion.

Vrijetijdskleding

Zoals de vrijetijdskleding van zich liet horen in het voorgaande decennium, hield het zich groot voor het eerste deel van de jaren 2000. De capuchontrui werd enthousiast over hoofden getrokken, evenals V-halsshirts en doorluchtende truckerpetten. Naast broeken met moderne wassing waren spijkerbroeken met slijting erg ín. Dit gaf de broek namelijk het karakter waardoor deze ‘echt van jou’ was.

Daarbij droegen mannen regelmatig armbanden met maatschappelijke boodschappen – een fenomeen dat doet denken aan de hippies van de jaren ’60.

Geek chic fashion

De zogeheten geek chic fashion van de jaren ‘2000 is te omschrijven als een moderne nerd-uitstraling. Denk hierbij aan een bril met extra grote brilglazen, een getailleerd pak en lederen schoenen. Dit werd populair nadat de nonchalance van het vroege 2000 wegebde en mannen voor een afgestemde kledingstijl wilden gaan.

De geek chic fashion sijpelde door naar de huidige mannenmode, waar in sommige gevallen nog meer groei in kwam met bijvoorbeeld kleurrijke polo’s of speelse sokken met prints die opvallen. Of je nou meer baat hebt bij vrijetijdskleding of geek chic fashion, het huidige aanbod bij Van Dal zal je positief verrassen!

De jaren 2000 draaien om het terugbrengen van eenvoud, maar wel met opvallende, unieke details.

 

Jaren 2000 spijkerstof

Bron foto: Unsplash

Jaren 2000 grote bril

Bron foto: Unsplash

Jaren 2000 leren schoenen strak in pak

Bron foto: Unsplash

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: