Home » Van Dal Actueel » In gesprek met: Jan de Vlaminck
In gesprek met: Jan de Vlaminck

Al twintig jaar reist Jan de Vlaminck als model de wereld over. De reislustige sportfanaat ziet zijn werk soms als pure verwennerij. Zwemmen met dolfijnen, galopperen door de golven;  De Vlaminck heeft niets te klagen. Wij stellen deze charmante Belg, die al achttien jaar model is voor Van Dal, graag aan u voor.

Hoe lang ben je al model?

Ik ben nu 22 jaar model, waarvan achttien jaar voor Van Dal. Dat werd al vrij snel een richting die mijn modelcarrière dus insloeg. Nu sta ik ook al een aantal jaar in het magazine, dat vind ik fantastisch om te doen.

VAN DAL KWAM VROEG OP MIJN PAD

Vlaminck als model in 2008

Bron foto: Van Dal mannenmode

Vlaminck als model in 2008

Vlaminck als model in 2012

Bron foto: Van Dal mannenmode

Vlaminck als model in 2012

Jan de Vlaminck

Bron foto: Van Dal mannenmode

Wat vind je zo leuk aan het modellenleven?

Het zien van allerlei verschillende locaties en de variatie die mijn dagen hebben. Een kantoorbaan zou me bijvoorbeeld helemaal niet gelukkig maken. Het modellenwerk heeft me letterlijk en figuurlijk op heel veel plaatsen gebracht, zoals Kaapstad, Peking en Mauritius. Dat zijn memorabele plekken voor mij. Zo opent mijn werk de wereld voor mij.

Wat vind je leuk aan werken voor Van Dal?

Het werk voor Van Dal geeft altijd een toffe wisselwerking. Het is een leuk kledingmerk waar leuke mensen werken. Daarom zijn de fotoshoots altijd gezellig van begin tot eind. Ook ben ik hartstikke blij dat ik al zo lang model mag staan voor Van Dal. De vastigheid is prettig!

.

 

Hoe bepalend is mode in jouw leven?

Mijn werk heeft me absoluut ijdeler gemaakt, maar van nature vind ik het belangrijk om er goed uit te zien. Ik sport vaak, eet gezond en ben modieus ingesteld. Nu moet ik ook wel toegeven dat het een beetje bij het werk hoort. Je weet maar nooit wie je tegenkomt, dus dan moet je er wel goed uitzien!

Wat is je favoriete outfit?

Dat verschilt heel erg van tijd tot tijd, maar ik zou mijn stijl omschrijven als casual chic. Denk hierbij aan sneakers met een polo. Voor een bruiloft pak ik graag uit met een pak en das.

En wat draag je absoluut niet?

Dat moet wel een Speedo zijn. Of hoge, witte sportsokken. Dat is echt niets voor mij.

Verkoopassistent Robin.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kaapstad

Bron foto: Unsplash.com

Waar ligt je passie?

Ik vind het geweldig om te sporten. Jarenlang heb ik op hoog niveau getennist en een paar jaar geleden voegde ik daar padel aan toe, wat een soort combinatie van tennis en squash is. Gelijk ook op landelijk niveau, dus dat houdt me wel bezig! Marathons rennen vind ik ook een sportieve uitdaging. Daarnaast zijn mijn vrouw en ik gek op reizen. Dan gaan we met een rugzak op pad, doen we onze telefoons uit en gaan we even terug naar basic. Tijd voor elkáár.

Over twintig jaar…

Hoop ik in Kaapstad te wonen samen met mijn vrouw.

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: