Home » Smakelijk » Typisch Hollands | Gevulde eieren
Typisch Hollands | Gevulde eieren

Gevulde eieren, de onbetwiste Hollandse klassieker. Dit is het ideale gerecht dat je zonder al teveel moeite kan serveren als voorgerecht, bijgerecht of op een feestje. Vaak denken mensen bij gevulde eieren gelijk aan Pasen, maar dat is natuurlijk zonde. Dit gerecht is zo lekker, dat kan altijd!

15 minuten

Makkelijk recept

10 porties

Ingrediënten:

  • 5 eieren
  • Mayonaise
  • Maggi
  • Gedroogde peterselie
  • Snufje paprika- of chilipoeder

Benodigdheden:

  • Spuitzak

Bereiding:

  1. Verwarm het water in de pan en kook de eieren 6 minuten.
  2. Pel de gekookte eieren.
  3. Halveer de eieren en leg ze op een schaal.
  4. Haal het eigeel er voorzichtig uit.
  5. Prak het eigeel fijn met een vork.
  6. Voeg de mayonaise en Maggi toe naar smaak.
  7. Vul een spuitzak met het mengsel en maak toefjes op de halve eieren.
  8. Top het af met gedroogde peterselie en een beetje paprika- of chilipoeder.

Het is een eitje!

Hollandse Klassieker | Gevulde eieren
Bron foto: Unsplash.com
Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Borrelen | Smakelijk | Typisch Hollands

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer