Home » Stijlvolle mode » Hoe onderhoud ik leer?
Hoe onderhoud ik leer?

Leer, of leder, is een natuurlijk materiaal wat erg lang meegaat. Zo bestaan er leren banken, tassen en ook jassen. Het natuurproduct, een materiaal dat ademt en flexibel is, heeft nerven en kleurverschillen die typerend zijn voor de echtheid van het leer. Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten leer. Nu kan je de levensduur van leer verlengen door het goed te onderhouden. Wij hebben voor je uitgezocht wat je kan doen om je leer goed te onderhouden. Lees dus snel verder.

Ontdek je favoriete koffiesmaak

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bewaartips

 

Wat kan je wel doen?

  • Na het aanschaffen van een leren product is het verstandig om het in te spuiten met een vlek- en waterafstotende, kleurloze leerspray.
  • Bewaar je leren kledingstuk aan een kleerhanger om de pasvorm te behouden.
  • Blijf het product regelmatig inspuiten met leerspray.

Wat kan je beter niet doen?

  • Bewaar je leren kleding niet in de zon.
  • Gebruik je leren jas niet als regenjas, hier krijg je vlekken van.
  • Bewaar je leren kleding niet in een plastic zak.

Reinigen van lederen kleding

Wij zouden nooit tips geven die schadelijk kunnen zijn voor jouw kleding. Toch willen wij je erop attenderen dat het opvolgen van deze tips op eigen risico is. Laten we beginnen met kleine vlekken.

Kleine vlekken
Gebruik voor kleine vlekken een vochtige doek. Doe dit niet met de schoonmaakproducten die je ook gebruikt voor je andere kleding. Regendruppels kan je verwijderen met een zachte borstel of wrijf zachtjes de stof tegen elkaar aan.

Vetvlekken
Dit soort vlekken kan je weghalen door een speciale leerwax te gebruiken. Ook is het mogelijk om eerst een stuk keukenpapier te gebruiken om daar het vet in te laten trekken. Ga er daarna overheen met een vochtige doek.

Hardnekkige vlekken
In dit geval zouden we je adviseren om naar een goede leerreinigingsspecialist te gaan. Deze persoon kan jou perfect helpen met het schoonmaken en geeft tips omtrent wat je in het vervolg zelf kan doen om dit of aan te pakken.

6 tips om je schoenen in te lopen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Kleding Van Dal

Van Dal verkoopt ook lederen kleding. Het heeft een luxe en stijlvolle uitstraling. Ook gaan de kleding en accessoires erg lang mee en willen wij een zo lang mogelijke levensduur behouden.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Stijlvolle mode | Wastips

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: