Home » Eropuit » Het Natuurkwartier Nieuwegein
Het Natuurkwartier Nieuwegein

Het Natuurkwartier in Nieuwegein is een prachtig groengebied midden in de stad. Een unieke plek waar natuur en cultuur samenkomen en waar je van alles kan ontdekken over planten, dieren en de cultuurhistorie van Nieuwegein en omstreken. Het is een ideale bestemming voor iedereen die graag in de natuur is, maar ook geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur

Het Natuurkwartier bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het Milieu Educatie Centrum (MEC), de Kinderboerderij IJsselstee, het Museum Warsenhoeck en de Poldermolen. Er worden natuurexcursies, kinderactiviteiten, lezingen, cursussen en evenementen georganiseerd. Zo kunnen bezoekers de natuur van dichtbij ervaren en meer te weten komen over de omgeving.

Adres

Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein

Parkeergelegenheid

Toeristisch Overstap Punt
Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein

De Natuur - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Grootte

90 hectare

Gebied

Bos & plaats

De Natuur 2 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Milieu Educatie Centrum

Het Milieu Educatie Centrum (MEC) organiseert diverse educatieve en recreatieve activiteiten waarbij natuur en duurzaamheid centraal staan. Het hoofddoel van deze activiteiten is om duurzaam gedrag te bevorderen en te stimuleren.

Het MEC is 25 jaar geleden opgericht op initiatief van de gemeenschap van Nieuwegein. De gemeente Nieuwegein ondersteunde dit initiatief en financierde de bouw van het gebouw en de educatieve faciliteiten. Het MEC fungeert ook als thuisbasis voor zeven natuur- en duurzaamheidsorganisaties in Nieuwegein. Het MEC organiseert diverse activiteiten, waaronder natuurexcursies, kinderactiviteiten, lezingen, cursussen en evenementen voor individuele bezoekers en groepen. Raadpleeg de activiteiten en openingstijden voor een actueel overzicht.

Wandelroutes in dit gebied

Tijdens jouw boswandeling bij Het Natuurkwartier geniet je van de mooie omgeving. Er worden regelmatig wandelingen georganiseerd, waarbij je op pad gaat met een groep bezoekers. Daarnaast zijn er ook diverse wandelroutes beschikbaar die je zelf kan lopen.

De natuur 3 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Kinderboerderij IJsselstee

De Kinderboerderij biedt een plek om allerlei dieren te bekijken en te voeren. Kinderen zullen hier zeker genieten van de aanwezige dieren, zoals schapen, geiten, varkens en watervogels.

De Natuur - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Museum Warsenhoeck

Het is een museum besteedt aandacht aan de geschiedenis van de dorpen Jutphaas, Vreeswijk en het middeleeuwse stadje Gein. Bezoekers kunnen hier verschillende tentoonstellingen bekijken, zoals vondsten uit de prehistorie, foto’s en kunst. Voor degenen die graag meer willen weten over de geschiedenis van de omgeving, is dit museum een aanrader.

Poldermolen - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Poldermolen

De Oudegeinse Poldermolen is een wipmolen die wordt beheerd door Stichting Utrechts Landschap. In 1982 werd de molen stilgezet vanwege bouwvalligheid, maar in 2003 werd hij op initiatief van inwoners en ondernemers naar een nieuwe plek in het Natuurkwartier verplaatst en in 2006 weer in gebruik genomen.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Nieuwegein

Theater de Kom

Bezoek Museum Warsenhoeck

Bezoek Brasserie 1560

Fiets de mooiste routes

In de omgeving van Het Natuurkwartier zijn genoeg leuke dingen te doen. Restaurant de Goedheyd en Brasserie 1560 zijn een aanrader om wat te drinken en te eten! Daarnaast biedt Theater De Kom veel diversiteit in het programma, waar het ook leuk is om enkel naar het kunstencentrum te gaan. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan onze gezellige winkel in Nieuwegein, om daar de prachtige collectie mannenmode te bekijken. Tijdens het winkelen kun je genieten van een lekkere kop koffie. Tot snel in Nieuwegein!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Nieuwegein | Natuurgebied | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: