Home » Swim to Fight Cancer » Artikelen » Het belang van een goed doel steunen
Het belang van een goed doel steunen

Ironisch genoeg komt hulp niet zonder andere hulp. Om (oorlogs)vluchtelingen bij te staan, honger de wereld uithelpen of onderzoeken naar kanker te stimuleren is geld nodig. Alle goede doelen worden opgezet door stichtingen en vrijwilligers die met hart voor de medemens en maatschappij zijn of haar steentje bij willen dragen. Zo ook Van Dal. Maar waarom is een goed doel steunen zo belangrijk en waar gaat jouw geld naartoe? Lees hier alles over het belang van een goed doel steunen.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

3 redenen waarom een goed doel steunen jou helpt

Je wilt iets betekenen voor de maatschappij of je wilt jezelf inzetten voor een thema dat bij jouw hart ligt. Misschien is het steunen van een goed doel wel iets voor jou. Een tip is het jezelf inzetten voor een doel dat jij belangrijk vind. Wil jij je inzetten voor gelijkheid, dierenrechten of wil je zieke mensen helpen? Op Goededoelen.nl vind je alle informatie over elk goede doel. Heb je eenmaal een organisatie gevonden, dan help je dát doel enorm en geeft het jou een voldoening. Geven geeft een goed gevoel. De laatste drijfveer die wij jou geven is dat je kan steunen op jouw manier. Wordt vrijwilliger, zamel flessen in, houd een garageverkoop of zwem voor het goede doel. Alles is mogelijk.

Waarom is een goed doel steunen zo belangrijk?

Een goed doel steunen wordt in eerste instantie gedaan om noodhulp te bieden. Van de 108 miljoen euro voor Oekraïne tot de hulp voor de bosbranden in Australië. Niet enkel mens, dier en milieu vragen om hulp, ook langdurige zaken zijn belangrijk. Natuurlijk wordt er al veel geld opzij gezet voor verschillende idealen, maar lang niet genoeg. Fight Cancer zet zich bijvoorbeeld in voor onderzoeken in de oncologie. Met het opgehaalde geld kunnen onderzoekers meer kennis over kanker verzamelen, verspreiden en toepassen.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

Waar gaat mijn geld naartoe?

Deze vraag kunnen we in principe erg kort houden. Als jij geld doneert aan een goed doel, gaat dat geld naar het goede doel en wordt elke euro zorgvuldig besteed. Sinds 1 januari 2016 bestaat er een onafhankelijke toezichthouder, genaamd het CBF (Centraal Bureau Fondsenweving). Deze toezichthouder controleert of het geld op de juiste plek komt. Zo zijn ook Fight Cancer en het KWF aangesloten bij deze toezichthouder.

Steun Swim to Fight Cancer

Op 11 september 2022 drijft er een van de meest bijzondere evenementen van Breda op de planning: Swim to Fight Cancer. Honderden deelnemers zwemmen door de prachtige grachten van Breda om geld op te halen voor het goede doel KWF Kankerbestrijding. Ook Van Dal zwemt mee! De laatste editie werd er ruim 2.8 miljoen euro opgehaald. Gaat dit recordbedrag dit jaar verbroken worden? Dat kan met jouw hulp.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Artikelen | Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen | Swim to Fight Cancer

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: