Home » Mannendingen » Handige tips voor het inpakken van uw koffer
Handige tips voor het inpakken van uw koffer

Met heerlijk zomerweer staat de vakantie weer voor de deur. Het is een bewogen jaar geweest voor velen en gelukkig zijn er inmiddels allerlei spannende vakantieplannen gemaakt. De één viert de zomer in Tenerife, de ander ontdekt wat er te doen is op Madeira en u heeft misschien wel een hele andere invulling bedacht zoals een vakantie in eigen land. Of u nou die ene grote reis met de camper gaat maken, een filmische autoroute wil afleggen of graag in het vliegtuig opstijgt, het cruciale moment van uw koffer inpakken komt al dichtbij. Daarom geven wij u handige tips voor het inpakken van uw koffer!

Kies een krachtige koffer of reistas

Het klinkt wellicht als een inkopper, maar is daardoor niet minder belangrijk. Een krachtige koffer  of reistas biedt de nodige bescherming voor uw bagage, bepaalt hoeveel u mee kunt nemen en is simpelweg een stukje gemoedsrust in uw voorbereiding. Laten we er even van uitgaan dat u een week weggaat. Per vliegmaatschappij variëren de toegestane afmetingen van de koffer of reistas. Een handbagagekoffer is wenselijk zodat u niet hoeft te wachten bij de bagageband, evenals een compacte reistas. Een zachte koffer of reistas is flexibel en heeft doorgaans meer vakken om spullen eenvoudig in op te bergen, zoals souvenirs. Deze twee opties zijn wel kwetsbaarder voor bijvoorbeeld scherpe voorwerpen, de druk van andere koffers of het ruwe gesjouw van vliegveldmedewerkers. Om die reden is een harde koffer aan te raden, het liefst met vier wielen voor voldoende stabiliteit.

 

Man met koffer

Bron foto: Unsplash.com

Afvinklijst

Bron foto: Unsplash.com

Maak een afvinklijst van uw benodigdheden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom tijdig een afvinklijst van alle dingen die u wil meenemen op vakantie. Allereerst noemt u uw identiteitsbewijs, eventueel visum, zorgpas, medische papieren en geld. Het kan ook handig zijn om contant geld mee te nemen in de valuta van uw bestemming, omdat betaalautomaten niet altijd even goed werken in het buitenland. Verder noemt u bijvoorbeeld zonnebrand, tandpasta, shampoo, pleisters, zakdoekjes, nachtkleding, regenkleding, boeken, tijdschriften, camera en geheugenkaart, opladers voor uw apparaten en een wereldstekker die geldt op uw bestemming. Bedenk goed waar u naartoe gaat en waar u baat bij kunt hebben, zodat u de lijst dienvolgens kunt aanvullen. Met een goede afvinklijst komt u nooit voor nadelige verrassingen te staan.

Inpakken maar

  • Rol uw kleding op. De meeste mensen vouwen hun kleding op zoals ze vanuit huis gewend zijn. Toch neemt dit meer ruimte in dan in principe nodig is. In plaats daarvan kunt u uw kleding oprollen en daardoor veel meer in uw koffer kwijt. Een extra voordeel is dat er een kleinere kans is dat u uw kleding gekreukt uit uw koffer haalt.
  • Maak gebruik van een vacuümzak. Kleine kledingstukken kunt u verpakken in een vacuümzak zodat de lucht eruit gaat. Scheelt weer.
  • Heeft u crèmes, oliën of andere vloeibare verzorgingsproducten die u graag meeneemt? Doe deze in kleine reisverpakkingen of koop kleine varianten.
  • Vul uw schoenen. Indien u namelijk schoenen in uw koffer meeneemt, gunt u uzelf meer opbergruimte. Sokken kunt u eenvoudig in uw schoenen stoppen, of in kleine beetjes kofferruimte. De schoenen houdt u samen in een tasje; dit voorkomt dat deze in uw koffer gaan schuiven.
Koffer inpakken

Bron foto: Unsplash.com

  • Doe een badmuts om uw schoenzolen zodat u geen vuil verspreidt over de rest van uw bagage.
  • Vul de boord van uw overhemd met een opgerolde riem. Dit zorgt ervoor dat de vorm er het best in blijft.
  • Vouw uw colbert binnenstebuiten. Op die manier kreukt deze namelijk minder.
  • Draag uw meest waardevolle spullen bij u in een tas, zoals een laptop, tablet, paspoort, visum en contant geld. Als u het slim aanpakt, zult u zien dat er meer in die koffer past dan u had ingeschat.
  • Weeg voorafgaand aan uw vertrek uw koffer zodat u niet op het vliegveld moet bijbetalen voor het gewicht. Zet uw wekker en zorg dat u tijdig vertrekt. Alvast enorm veel reisplezier!
Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: