Home » Mannendingen » Handige accessoires voor je fiets
Handige accessoires voor je fiets

Ze zeggen wel eens ‘op een oude fiets moet je het leren’, maar nu de lente in volle gang is en de dagen langzaam langer en warmer worden, is het weer tijd voor een goede onderhoudsbeurt voor jouw trouwe tweewieler. Denk hierbij aan de juiste accessoires voor je fiets die je zeker moet hebben voor het onderhoud of tijdens jouw fietstocht. Zo kan je jouw e-bike pimpen, langs prachtige kastelen fietsen of Brabantse fietsroutes uitstippelen. Niks is zo lekker en gezond als een stuk door de Nederlandse natuur fietsen. Dus lees snel verder en vindt de juiste accessoires voor je fiets.

Zoethout

Bron foto: Unsplash.com

Fiets multitool

Het kan altijd voorkomen dat je tijdens het fietsen met pech langs de weg komt te staan. Het is dan ook slim om een fietsverzekering af te sluiten. Maar wie heeft er nou tijd om ellenlang op een reparateur te wachten? Een alles-in-eenoplossing biedt direct uitkomst! Gebruik de fiets gereedschapsset met inbusschroeven in de maten 2, 2.5, 3, 4, 5, 6 en 8 mm. Daarbij beschikt de set over een platte-, kruiskop-, en Torx T-25 schroevendraaier. Wat het allemaal nog beter maakt? Dat de gereedschapsset makkelijk in je broekzak past. Wat handig!

Haknougat

Bron foto: Unsplash.com

Fietshelm

In Nederland is een fietshelm dragen niet verplicht; het is echter in sommige gevallen wel aan te raden. Zeker tijdens het wielrennen en mountainbiken kan je naar vallen als het verkeerd gaat. Laten we hopen dat dat vooral niet gebeurt. Ook het weer kan verraderlijk zijn. Gladde fietspaden, moddervorming of natte bladeren; het komt allemaal voor in Nederland. Mocht je van heuvelige fietsroutes aan de Duitse grens houden, dan raden wij ook aan een fietshelm te dragen. Het dragen van een helm is namelijk verplicht in Duitsland. 

Stroopsoldaatjes

Bron foto: Unsplash.com

ANWB fietsboekje

Voor de mooiste en leukste routes kan je onze eropuit rubriek volgen. Met lange, korte of bourgondische routes zit je hier altijd goed. Maar voor de fanatieke fietser die elke keer weer nieuwe fietsroutes wil ontdekken zijn er ook verschillende ANWB fietsboekjes. Leer nieuwe routes of ontdek de mooiste parels in Nederland. Deze boekjes zijn eveneens onmisbaar als je de weg kwijt bent tijdens een spontane fietstocht. Met de wegenkaart voor je fiets weet je altijd je weg naar huis terug te vinden.

Salmiak pastilles

Bron foto: Unsplash.com

Fietsnavigatie 

Je hebt mensen die zweren bij een fietsboekje en je hebt mensen die wat digitaler te werk gaan. Speciaal voor deze mensen zijn er speciale navigatiesystemen voor jouw fiets. Je hebt fietscomputers, die de afstand en snelheid meten, fietsnavigatie die de weg vertelt en telefoonhouders waarbij je zelf kan kiezen wat je wilt zien door middel van apps of Google Maps. Zorg echter bij deze drie snufjes dat je zoveel mogelijk je beide handen aan het stuur houdt en dat je de app instelt of aanpast als je stilstaat. Boetes voor telefoneren op de fiets zijn erg duur, namelijk wel €104. Daar kan je toch weer een nieuwe winddichte zomerjas voor kopen.

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bidon of drinkfles

Het wordt aangeraden om twee liter water per dag te drinken om jezelf voldoende te hydrateren. Zeker bij hoge inspanningen zoals fietsen is het belangrijk dat je genoeg drinkt. Zorg daarom altijd dat je een bidon of drinkfles bij je hebt. Misschien heb je vorig jaar tijdens de start van het nieuwe seizoen een Bartlett drinkfles mogen ontvangen of heb je er een gewonnen bij de huidige loterij. Dit zijn ideale drinkflessen om mee op pad te nemen! 

Overige accessoires voor je fiets

Bovenstaande accessoires zijn natuurlijk een aantal suggesties van de vele artikelen die je mee kan nemen tijdens het fietsen. Hierbij worden fietsverlichting en een fietsbel expres niet genoemd aangezien deze bij uitstek al vereist zijn. Waar je wel nog aan kan denken is bijvoorbeeld een fietspomp, fietstas of fietsspiegels. Het is een hele hoop waarbij je denkt: ‘Wat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen?’ Het antwoord hierbij is; veiligheid en gemak! Welke accessoires heb jij al bemachtigd?

Accessoires voor je fiets

Bron foto: Unsplash.com

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: