Vaak wordt een smaakvolle soep aangeboden als een voorgerecht dat smaakt naar meer. Maar wist u dat een echt goed gevulde maaltijdsoep de perfecte smaakmaker kan zijn als u uw grommende honger wilt stillen? Dit groenterijke recept is daar het stomende bewijs van. Lekker!

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 2 grote zoete aardappelen
- 400 gr wortels
- 1 zak flespompoen
- 1 grote ui
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 1 liter groentebouillon
- Kokosolie
Garnering:
- Parmezaanse kaas
- Kipreepjes
- Pijnboompitten
- Stukjes geroosterd brood naar keuze
Ook nodig:
- Oven
- Staafmixer
- Bakplaat
Bereiding:
- Snijd de pompoen, de aardappels, de wortels en ui in blokjes en verdeel deze over een bakplaat.
- Maak van de olijfolie en de specerijen een kostelijke kruidenolie.
- Giet de kruidenolie over de groenten. Hussel deze door elkaar en rooster ze daarna gedurende 30 minuten. Halverwege omscheppen!
- Pak een soeppan. Verwarm wat kokosolie en voeg de geroosterde groenten toe. Doe de bouillon erbij en laat deze kort doorkoken. Pureer vervolgens met een staafmixer.
- Garneer naar keuze.
Tip: verwarm een anti-aanbaklaagpan en rooster het brood met een beetje olijfolie, gedroogde Italiaanse kruiden en zout en peper.

Zin in een stomende maaltijd maar weet u niet wát? Deze groenterijke soep natuurlijk!
