Home » Stijlvolle mode » Goed gestrikt met een vlinderdas
Goed gestrikt met een vlinderdas

Hoewel men vaak een stropdas op een overhemd knoopt, kan een vlinderdas – of strik – net zo goed jouw chique kledingset toppen. Een vlinderdas geeft een feestelijke uitstraling, valt op en geeft een jong en tijdloos gevoel. De vlinderdas wordt vaak gedragen tijdens een gala, maar kan op andere gelegenheden net zo glamoureus zijn. Lees maar snel verder, want na dit artikel ben jij gestrikt voor een vlinderdas!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Van Dal mannenmode

Waarom een vlinderdas?

Een stropdas is in veel gevallen makkelijk te dragen; zowel in het dagelijks leven, tijdens een bruiloft of met kerst spot je regelmatig een stropdas op de kraag van een man. Vaak wordt de vlinderdas als trendyer gezien en zorgt het voor extra charme. Waar je bij een stropdas moet letten op jouw eigen lichaamslengte – de das nét boven de broekriem houden – is dit bij een vlinderdas niet van belang. Handig!

Hoe draag je een strik?

Om je nek natuurlijk! Natuurlijk leggen wij je zo uit hoe je een strik ehh… strikt. Een vuistregel is dat de strik niet breder mag zijn dan de boord van jouw overhemd. Waar vroeger de kleur van een strik erg belangrijk was is dat nu niet meer het geval. Vroeger droeg je een witte vlinderdas op een rokkostuum en een zwarte strik op een smoking. Tegenwoordig stem je jouw strik af op de kledingset die je draagt, wel zo makkelijk!

Olympisch stadion

Bron foto: van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Tijd om te knutselen

  1. Houd de das om je nek en houd de ene kant iets langer dan de andere kant, zoals je dit ook bij een stropdas doet.
  2. Leg de langere kant van de vlinderdas over de kortere kant heen.
  3. Haal de langere kant van de das door de lus heen.
  4. Zorg nu dat je van het uiteinde van het korte gedeelte (uit stap 1) al één kant van de strik maakt. Dat doe je door deze dubbel te vouwen.
  5. Vouw ook het uiteinde van de langere zijde dubbel. Haal het langere gedeelte over de lus heen en steek deze onder de voorgevouwen korte kant.
  6. Steek het langere gedeelte door de gevormde lus uit stap 5 en trek de das strak.
  7. Fatsoeneer de das waar nodig. Klaar!

Vind je een das knopen toch te veel werk? Geen paniek! Al onze vlinderdassen zijn voorgestrikt en doe je met verstelbare haaksluiting gemakkelijk om!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Onvergetelijk uiterlijk | Stijlvolle mode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: