Gnocchi (spreek uit: nokkie) is een erg bijzondere pastasoort van Italiaanse komaf. In tegenstelling tot andere pasta’s heeft de basis van deze pasta een aardappel. Hierdoor is gnocchi een erg zachte pasta met een lichte textuur. In het Nederlands wordt deze pastasoort ook wel ‘knoedel’ genoemd. Gnocchi is ontzettend lekker, vooral wanneer bereid volgens het volgende recept. Om je vingers bij af te likken!

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

40 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr kipfilet
- 4 el arrabiata pesto (rode pesto)
- 2 courgettes
- 500 gr gnocchi
- 2 el olijfolie
- Kalamata olijven op basis van olie
Ook nodig:
- Een bakplaat met bakpapier bedekt
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200ËšC.
- Snijd de courgettes met schil in reepjes van ca. 5 centimeter lang en snijd de kip in blokjes van ca. 2 centimeter.
- Doe de courgettes, stukjes kip, olijven en gnocchi in een mengkom. Meng de pesto er goed doorheen tot alles is gemixt.
- Verdeel alles over een bakplaat en bak het geheel in 30 minuten knapperig en gaar.
- Serveer er eventueel extra pesto of barbecuesaus bij voor de liefhebber.
Smakelijk!

Bron foto: Van Dal mannenmode